img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-9-2021 18:30

Buurttuin Baexem winnaar 'Trots op mijn buurt'

Baexem - 27 september 2021 - Tijdens Burendag op 25 september overhandigde directeur Wonen en Leven Marty van Dam van Wonen Limburg een cheque aan de initiatiefnemers van de buurttuin in Baexem. Zij wonnen de ‘Trots op mijn buurt 2021’ prijsvraag van woningcorporatie Wonen Limburg. Het was de eerste keer dat Wonen Limburg de prijsvraag 'Trots op mijn buurt' organiseerde, waarin bewoners werden opgeroepen om te vertellen waarom zij in een geweldige straat of in de allerleukste buurt wonen.

img

Met een prachtig filmpje lieten de bewoners zien waarom zij trots zijn op hun buurt. De buurttuin is een plek waar kinderen kunnen spelen, waar aandacht is voor de natuur en waar mensen groenten kunnen kweken of fruit kunnen plukken. Maar het is ook een plek om even lekker uit te rusten of om gezellig koffie te drinken en bij te kletsen. In de buurttuin werken mensen samen en iedereen is welkom. De initiatiefnemers hebben nog wat wensen voor hun buurttuin. Ze willen bijvoorbeeld workshops organiseren, extra hagen aanplanten en materialen aanschaffen. Daarom deden zij mee aan de prijsvraag Trots op mijn buurt.

Van Dam is blij dat de buurttuin gekozen is tot winnaar: “De buurttuin brengt mensen met elkaar in contact. Door elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan, ontstaat er meer wederzijds begrip. En je staat dan eerder klaar om elkaar te helpen. We hebben allemaal in de coronatijd ervaren hoe belangrijk dat dat is. Een goede buur is vaak nog belangrijker dan een verre vriend.”  

Prijsvraag Trots op mijn buurt

Het was de eerste keer dat Wonen Limburg de prijsvraag Trots op mijn buurt organiseerde. Bewoners werden opgeroepen om te vertellen waarom zij in een geweldige straat of de allerleukste buurt wonen. Of waarom zij de meest fantastische buurtgenoten hebben. Het idee hierachter is om te laten zien dat in heel veel wijken en buurten in Limburg bewoners op een fijne manier met elkaar samen wonen. Dat dit zo is, blijkt wel uit het grote aantal inzendingen. Wellicht brengen de winnaars andere mensen op ideeën om hun wijk of buurt nog mooier en gezelliger te maken. Wonen Limburg heeft verschillende buurtwinkels verspreid over de hele provincie.

De jury, die bestond uit bestuurder Ger Peeters, Leon Beugels namens de huurdersorganisaties, een bewoner en een medewerker van Wonen Limburg, koos de zeven winnaars. De inzendingen werden beoordeeld op inhoud, creativiteit en besteding van het prijzengeld. Gezien het succes van de prijsvraag, krijgt die zeker een vervolg volgend jaar.

Overzicht alle inzendingen

Een overzicht van alle inzendingen is te vinden op deze webpagina van Wonen Limburg.  

Foto John Peters
270921/HvL

Wellicht interessant