img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-9-2021 13:15

Gemeente Maasgouw heeft financiën goed op orde

Maasgouw - 28 september 2021 - De gemeente Maasgouw scoort op alle fronten ‘goed’ bij het onderzoek van de Provincie Limburg naar de aanpak financiën. De score ‘goed’ op alle ondergenoemde aandachtsgebieden impliceert dat Maasgouw tot en met 2024 onder repressief (achteraf) toezicht valt en dat is de meest lichte vorm van toezicht. Dit besluit is het resultaat van de hoge score die Maasgouw heeft gehaald in het verdiepingsonderzoek van de Provincie.

img

De wettelijke verplichting van de provincies om de financiële aanpak van de gemeenten te beoordelen, vindt een keer per 4 jaar plaats. Met dit verdiepingsonderzoek houdt de Provincie de financiële positie en functie tegen het licht en toetst op de volgende aandachtsgebieden:

1. Begroting en meerjarenraming;
2. Vermogen (reservepositie);
3. Stuurinformatie voor de raad;
4. Wet- en regelgeving.Op basis van dit onderzoek bepalen Gedeputeerde Staten van de Provincie de toezichtsvorm voor vier jaar.
 
Wethouder Wilms, portefeuillehouder Financiën, stemt zich zeer tevreden met dit resultaat: “Wederom bevestigt de Provincie dat Maasgouw de financiën goed op orde heeft. Toch blijven we alert op bezuinigingen door het Rijk en mogelijke kosten ten gevolge van bijvoorbeeld de pandemie. En, blijven we ernaar streven onze inwoners een hoog voorzieningenniveau te bieden tegen een laag belastingtarief.”

Foto DeltaLimburg.nl
280921/HvL

Wellicht interessant