img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-9-2021 12:15

Nieuw Oncologisch Expertise Centrum in Weert

Weert - 29 september 2021 - Bij mensen die de diagnose kanker krijgen staat hun wereld en dat van hun naasten op z’n kop. Het nieuwe Oncologisch Expertise Centrum Weert (OECW) in Weert is het centrum voor ondersteuning bij kanker, waar twaalf oncologisch specialisten onder één dak samenwerken om patiënten te begeleiden, te ondersteunen en een deel van de zorgen uit handen te nemen. Er wordt nauw samengewerkt met onder andere het Sint Jans Gasthuis in Weert. 

Omdat er veel specialisaties onder één dak samenwerken, kan de administratietijd worden verkort, waardoor er meer tijd is voor de cliënt, er kortere lijntjes zijn en betere en directere communicatie met de betrokken partijen.

Er wordt op efficiënte wijze contact gelegd en samen bepaald welke disciplines er ingeschakeld moeten worden om de  patiënten zo goed mogelijk te kunnen helpen. Dit kan gaan over oncologische zorg voor, tijdens of na de behandelingen. Maar ook voor coaching, persoonlijke verzorging of een moment van ontspanning. Tijdens deze periode worden patiënten ondersteund door het hele team OECW, omdat elk deel van de behandeling andere vragen met zich mee brengt.

Het OECW werkt nauw samen met diverse disciplines binnen het Sint Jans Gasthuis Weert en verschillende netwerken. Zo zijn er korte lijntjes met de casemanagers oncologie, afdeling fysiotherapie, huidtherapeuten, de revalidatie afdeling en thuiszorg.   

Patiënten zijn altijd welkom voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Er is een luisterend oor voor de behoeften en verwachtingen en van daaruit wordt bekeken wat het OECW mogelijk kan betekenen. Het is geen intake en er zullen geen vragenlijsten worden ingevuld of behandelplan worden opgesteld.

Praktische informatie

Het Oncologisch Expertische Centrum Weert (OECW) ligt aan de Biest 37 in Weert. Op de website van het expertisecentrum is veel informatie te vinden. Meer informatie? Stuur dan een e-mail naar info@oecw.nl of bel naar 0495-782 010 of 06-43 22 62 51.

290921/HvL

Wellicht interessant