img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-10-2021 02:46

Robin - Focus jij je op datgene wat écht belangrijk is?

Roggel - 4 oktober 2021 - Alles in onze maatschappij richt zich op ons uiterlijk. Wil je vollere lippen? Dan laat je die toch even opspuiten. Wil je een gespierdere volle kont? Dan train je. Wil je wat kilo’s verliezen? Dan ga je op een caloriebudget of volg je een afvalcursus of dieet, waarbij je tijdelijk even heel strict voor jezelf moet zijn.

img

En dat is prima dat dat er is. Ik bedoel. Het is ongelofelijk hoeveel mogelijkheden we aangereikt krijgen om datgene te veranderen wat ons onzeker maakt. En tot op zekere hoogte ben ik daar ook voorstander van.

Maar we slaan hierin door!

Het is niet gezond om elke dag jezelf in zo’n keurslijf te stoppen.
Het is niet gezond om elke dag die lat aan eisen zo hoog te leggen.
Het is niet gezond om iets klakkeloos op te volgen, omdat dit voor een ander werkt.

En je bent dan niet ineens gelukkiger of gezonder! Dat is namelijk een gevoel wat van binnenuit komt.

In ieder geval zul je er geen prettig zelfbeeld aan overhouden. Laat staan een gezond lijf wat bruist van de energie! En is dat niet wat we écht willen?

Een energiek lijf waardoor we ons zo lekker voelen? Waardoor we stralen? Waardoor we kunnen genieten van het leven en de mensen om ons heen? Waardoor we geen druk voelen om onszelf te remmen in ons eetgedrag?

Ik deel vandaag deze boodschap, omdat ik schrik van de vrouwen die telkens blijven focussen op minder van dit, minder van dat of een bepaalde lichaamsvorm die ze graag willen bereiken en daardoor de realiteit compleet uit het oog verliezen. Die te star vasthouden aan dat wat ze krijgen voorgeschreven.

Je hoeft niet bang te zijn voor een ei, omdat het teveel vet zou bevatten of omdat het je cholesterol zou beïnvloeden. Olie of boter om te bakken is niet slecht voor je. Avocado en banaan zijn geen dikmakers..
En je hoeft al helemaal niet alle koolhydraten en vetten te schrappen om af te vallen! 

Stop eens met al die eetregels en focus op dat wat écht belangrijk is. Stop met telkens nieuwe informatie te lezen over het perfecte voedingsplan.

Een energiek lijf begint met jezelf los te maken van al die regeltjes, gaan voelen wat bepaalde voeding voor effect heeft op JOUW lijf en dat ombuigen naar een voedingspatroon waar jij het beste op kunt functioneren.

En dat is niets meer en minder dan gewoon gaan uitproberen wat voor jou werkt, zonder regels. Alleen dat te eten waar je van kunt genieten en niet eten wat volgens jouw regels wel of niet mag.

Oké, niet alleen chocolade gaan eten nu hè, maar je snapt hopelijk hoe ik het bedoel...

Gebruik je boerenverstand!

En vind je dat een te grote stap? Wil je daar liever begeleiding bij? Of iemand die eens kijkt of je op de goede weg zit? Dan help ik je daar graag bij, mits jij mij belooft dat je stopt met jezelf gekke voedingsregels op te leggen!

Liefs, Robin

Kijk ook eens op haar website www.van-natura.nl voor de mogelijkheden.

041021/HvL

 

Tags
Wellicht interessant