img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-10-2021 06:30

Jolanda Vullings-Welles geïnstalleerd als raadslid in Maasgouw

Maasbracht - 7 oktober 2021 - Tijdens de raadsvergadering van de gemeente Maasgouw op 5 oktober is Jolanda Vullings-Welles geïnstalleerd als raadslid. Jolanda Vullings is vanaf de oprichting van NLM al betrokken bij de partij als beheerder sociale media. Tijdens dezelfde raadsvergadering werd ook afscheid genomen van NLM-raadslid Pollie Kaal. Als scheidend raadslid ontving zij in kristal het wapen van de gemeente Maasgouw.

img

Jolanda Vullings-Welles

Ze is 37 jaar, geboren en getogen in Beegden waar ze woont met haar man en dochter. Zij is actief bij de FNV en geeft o.a. gastcolleges op ROCs' aan mbo- studenten en doceert over arbeidsrechten aan beginnende werknemers. Vanaf de oprichting van NLM is Jolanda al betrokken bij de partij als beheerder sociale media. Vanaf juli 2018 is zij burgercommissielid. 

Geloofsbrieven

Aan het einde van de raadsvergadering bracht raadslid Miriam van Herten als voorzitter dan de Commissie Onderzoek Geloofsbrieven verslag uit van het gehouden onderzoek. Alle stukken waren onderzocht en in orde bevonden. “Jolanda Vullings-Welles voldoet aan alle eisen in de gemeentewet gesteld. De commissie adviseert de gemeenteraad haar toe te laten als lid van de raad”, aldus Van Herten, “We wensen mevrouw Vullings veel succes met de uitvoering van haar raadslidmaatschap.”

Afscheid Pollie Kaal

Vervolgens nam burgemeester Strous met een korte toespraak afscheid van Pollie Kaal. Hij benadrukte haar inzet en betrokkenheid in de achterliggende 25 maanden. “U heeft niet alleen altijd de stukken gelezen, maar u brengt als volksvertegenwoordiger ook de inbreng of mening van betrokkenen in, u komt altijd beslagen ten ijs. Anderen ervaren u als iemand met altijd een constructieve en collegiale houding."

Als scheidend raadslid ontving zij in kristal het wapen van de gemeente Maasgouw. 

Vervolgens werd Jolanda Vullings-Welles geïnstalleerd door het afleggen van de belofte ten overstaan van de volledige raad.

Inzetfoto:gemeente Maasgouw (Jolanda Vullings)
071021/HvL

Tags
Wellicht interessant