img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-10-2021 07:00

25-jarige Zanggroep Kazoo trakteert op digitaal mini-concert

Heythuysen/Roggel - 10 oktober 2021 - Zanggroep Kazoo uit de regio Heythuysen/Roggel bestaat uit zo’n 37 dames onder leiding van dirigent Pieter Steenvoorden. Het koor bestaat dit jaar 25 jaar en dat wordt gevierd. Vanwege corona wordt het zilveren jubileumconcert in het theater uitgesteld naar 2022. Maar ook al is een theaterconcert dit jaar niet mogelijk, een jubileum blijft een jubileum en daarom trakteert het koor haar publiek nu alvast op een, coronaproof opgenomen, digitaal mini-concert!  

'The making of' het digitale mini-concert 

Zingen bleek in coronatijd een gevaarlijke hobby te zijn, dus samenzang zou lange tijd onmogelijk blijven. Maar helemaal niet zingen was voor Kazoo geen optie, daarom is er maandenlang elke donderdagavond gezoomd onder leiding van dirigent Pieter Steenvoorden, elke stemgroep apart. Het was behelpen, ook technisch waren er de nodige hobbels te nemen, maar het is wel gelukt. Zanggroep Kazoo bleef ook in coronatijd samen zingen.  

Door de periode van lange tijd niet fysiek samen kunnen zingen in combinatie met het 25-jarig bestaan, ontstond een idee. Want al was een theaterconcert niet mogelijk, een jubileum blijft een jubileum en ook deze periode maakt deel uit van 25 jaar Kazoo. Het idee werd een plan en dat plan heeft uiteindelijk geresulteerd in een heus digitaal mini-concert opgenomen in het coronatijdperk, in juli 2021.  

Met trots presenteert Kazoo hierbij haar digitale mini-concert, dat bestaat uit "De vondeling van Ameland" van Freek de Jonge/Boudewijn de Groot in een arrangement van Jetse Bremer en "Helplessly hoping" van Stephen Stills in een arrangement van Pieter Steenvoorden.

Beide videoclips zijn geheel coronaproof opgenomen, maar ieder op geheel andere wijze. De videoclip van Helplessly Hoping bestaat uit opnames die elk koorlid zelf heeft gemaakt en de videoclip van De Vondeling van Ameland is opgenomen door DeltaLimburg.nl. De muziek is verzorgd door Ben van Daal (piano) en Len David (gitaar). Len David is verantwoordelijk voor de productie en de eindmontage. Zonder hen was dit project niet mogelijk geweest.  

“Dit mini-concert is ons jubileumcadeautje”, aldus Marijke van der Steen, voorzitter Zanggroep Kazoo.

Foto Zanggroep Kazoo
101021/HvL

 

Tags
Wellicht interessant