img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-10-2021 17:30

Boekenmarkt en expositie Mariabeelden in Horn

Horn - 10 oktober 2021 - In het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 oktober organiseert de Sint-Martinusparochie in Horn voor de zesde keer een Boeken- en Platenmarkt in de parochiekerk. Daarnaast wordt er een expositie Mariabeelden georganiseerd. De opbrengst zal worden besteed aan het verruimen van de toegankelijkheid van de kerk en de Mariakapel. DeltaLimburg.nl ging een kijkje nemen tijdens de voorbereidingen.

Boekenmarkt

Er is een zeer uitgebreide collectie tweedehands boeken (meer dan 10.000 exemplaren). Van literatuur, reizen, (streek)romans, thrillers, koken, mens en maatschappij, hobby, Limburgensia, kinder-/jeugd, stripboeken, poëzie tot religie. Ook is er een grote collectie LP’s, CD’s en DVD’s.

Aan de inwendige mens wordt ook gedacht, er is een gezellige ‘koffiehoek’ ingericht met koffie/thee en vlaai.

Bestemming opbrengst

De opbrengst zal worden besteed aan het verruimen van de toegankelijkheid van de kerk en de Mariakapel. Zo zal in de hoofdingang een smeedijzeren poort worden geplaatst, waardoor bezoekers tóch een kijkje kunnen nemen in de kerk buiten de reguliere openingstijden. Daarnaast zal op termijn de Mariakapel via een ingang in het voorportaal toegankelijk worden gemaakt. In de maanden april t/m oktober zal deze dan overdag geopend zijn. Op deze manier wil het parochiebestuur de bezoekers de mogelijkheid bieden om op een zélf te bepalen tijdstip een kaarsje te laten branden bij Maria.  

Maria-expositie

Tijdens deze boekenmarkt staat de Mariadevotie centraal met een expositie over Maria in haar vele gedaantes. De bezoeker kan een diversiteit aan Mariabeelden/schilderijen en andere Maria-decoraties bezichtigen, die voor deze gelegenheid door mensen uit de regio beschikbaar zijn gesteld.

Praktische informatie

wanneer - zaterdag 16 en zondag 17 oktober 2021 van 10.00 tot 17.00 uur

waar - Sint-Martinuskerk in Horn

entree - gratis (vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd)

Foto en reportage Leon van Lier
101021/HvL

 

 

Wellicht interessant