img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-10-2021 13:08

Petra - wat positiviteit en vordering verbouwing

Neer - 12 oktober 2021 - Alles is gestuct en wat is dat een verandering. Voor Emi ziet het er weer uit als één geheel en nu krijgt alles duidelijke vormen. Prachtig om te zien en merken hoe er meegedacht wordt om het voor Emi zo rustig mogelijk te houden. Iedereen die bij ons meewerkt aan de verbouwing, denkt mee en dat doet ons echt goed. Er is veel begrip en dat kan mij ineens heel erg raken.

Ik ben een jaar geleden gestart met de blog rondom Emi juist om meer uitleg te kunnen geven hoe voor Emi de wereld eruit ziet. Vandaar ook de naam Emi's wereld. Sinds enkele maanden schrijf ik ook wekelijks een column op DeltaLimburg over het leven thuis met Emi en we merken steeds meer dat mensen begrip krijgen voor Emi en voor ons. Sommigen zeggen respect voor ons te hebben. Dat klinkt raar in mijn oren omdat in mijn beleving iedereen zou vechten voor een fijne toekomst voor je eigen kind.

Tijdens de verkoop van onze wafels heb ik veel gesprekken gehad met oprecht geïnteresseerde mensen en daar zijn ook fijne positieve acties uit voortgekomen. Zo is er een nieuwe veiling met echt prachtige items. Een fotoshoot van Lieve Kiekjes voor maximaal zes personen. Een prachtige Dodge Challenger die ter beschikking staat met chauffeur. Hoe geweldig is dat om rondgereden te worden in een hele dikke vette auto. Maar ook de innerlijke mens kan zijn hart ophalen voor een driegangen menu bij Aetaria Napoleon in Neer. Wij bestellen er regelmatig en de kids smullen er van een heerlijk ijsje. Nieuwsgierig geworden na deze prachtige items? Neem dan snel een kijkje op Emi's Wereld en bied mee!

Emi heeft nu sinds een kleine vijf weken nieuwe medicatie en eindelijk merken we iets meer rust. De nachten helaas nog niet. Dat zal tijdens de verbouwing nog zo blijven maar als ze al iets meer rust in haar prachtige hoofdje en lijfje heeft nu, dan is dat al meer dan genoeg.

Zondag ging Onno met onze jongste boodschappen doen, toen ik terugkwam van de Leudalzangers en Emi kroop tegen me aan. Dan voel ik me zo intens gelukkig, dit is zeldzaam. We maakten zelfs hele grappige foto's en we hebben heel wat gegiebeld samen.

Wat is ons meisje toch prachtig en puur en wat hoop ik dat, als ze strakjes kan snoezelen, we nog heel veel van deze mooie momentjes samen krijgen. Daarom vechten we zo hard alles om de mooie glimlach van onze Emi te zien en horen. 

Petra 

Over Emi

Emi is een 9-jarig meisje uit Neer. Ze heeft complex autisme met een zware verstandelijke beperking, psychoses en een disharmonisch profiel. Deze combinatie maakt dat Emi het vaak heel moeilijk heeft. De wereld is vol met prikkels, voortdurend. Emi kan deze niet verwerken, waardoor ze zich steeds onveilig voelt en daardoor dagelijks heel veel stress ervaart. Dat heeft natuurlijk ook zijn weerslag op haar ouders en broertje. Gelukkig is het leven met Emi niet alleen zwaar, er zijn ook mooie en gelukkige momenten. Haar moeder Petra geeft wekelijks een inkijkje in het leven thuis met Emi.

Foto's Petra van Hees
121021/HvL

Wellicht interessant