img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-10-2021 17:37

RivierPark Maasvallei - nieuwe wandelkaart ‘Stevensweert–Roosteren’

Stevensweert - 14 oktober 2021 - Het RivierPark Maasvallei is het grensoverschrijdend Landschapspark in Nederlands en Belgisch Limburg tussen Maastricht/Lanaken en Kessenich/Thorn, aan beide oevers van de Grensmaas. Er bestaan al verschillende wandelkaarten over dit gebied en nu is daar de nieuwe wandelkaart Stevensweert-Roosteren bijgekomen, inclusief historische en ecologische informatie, bezienswaardigheden en diverse wandelroutes.

img

De partners in het RivierPark Maasvallei zetten volop in op natuurbeleving en op wandelen. Zo werd de Lange Afstandswandeling recent nog bekroond tot ‘Beste Wandelroute van het jaar 2021 in de Benelux'.

Reeds bestaande wandelkaarten

Om nog meer te kunnen genieten van de nieuwe riviernatuur en het rijke erfgoed aan beide oevers van de Maas, werden er reeds verschillende wandelkaarten uitgewerkt. Samen vullen zij de wandelbox van het RivierPark Maasvallei. Met de kaarten uit de wandelbox kan je – naast de wandelgebieden op de Vlaamse oever - op weg in het gebied rond Borgharen en Itteren, in het gebied rond Stein, in het gebied rond Thorn, en nu dus ook in het gebied tussen Roosteren en Stevensweert.

Nieuwe wandelkaart Stevensweert-Roosteren

Nu is daar dus een zevende kaart bijgekomen: de wandelkaart Stevensweert – Roosteren. Naast de al bekende suggestieroutes op het knopenlopensysteem ‘Rondje Molenplas’ en ‘Ommetje Maasdal’, zijn ook het ‘Soldatenpaadje’ en 3 Archeopunten opgenomen op de wandelkaart. De kaart bevat tevens historische en ecologische info over het gebied en over enkele bezienswaardigheden onderweg. De kaart is dus een onmisbare tool voor wie goed voorbereid en geïnformeerd op pad wil gaan in de gemeentes Maasgouw en Echt-Susteren.

De kaart zal te koop aangeboden worden voor € 2,50 per stuk of gebundeld met de andere wandelkaarten in de wandelbox RivierPark Maasvallei voor € 12. Je kunt ze bestellen via de webshop van Wandelen in Limburg of kopen bij de toeristische infokantoren en VVV’s in de regio.

Foto Limburg Marketing 
141021/HvL

Wellicht interessant