img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-10-2021 07:45

Kick-Off Dutch Marines Rowing Challenge in Roermond

Roermond - 17 oktober 2021 - Gisteren vond in Roermond de kick-off plaats van de nieuwe uitdaging van de Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC) en de stichting Help Ze Thuiskomen (SHZT): een sloeproei challenge van Roermond naar Rotterdam in vier dagen over 250 km. In september 2022. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor geüniformeerde (oud) beroepsbeoefenaren die te maken hebben met de gevolgen van PTSS. DeltaLimburg.nl maakte een uitgebreide reportage:

Tijdens de kick-off werd de route van de roeichallenge Roermond – Rotterdam gepresenteerd. Uniek is dat, in samenwerking met Fonds Gehandicaptensport, militairen die door of tijdens de dienst gewond raakten en deelnemen aan de Invictus Games 2022, in de sloepen van DMRC instappen om eveneens de route te roeien. Ook leden van medische teams verbonden aan militaire uitzendingen zullen aan de challenge deelnemen.

Ook werd de kledingsponsor bekendgemaakt van het tenue dat tijdens de challenge zal worden gedragen: de Vrijbuiter.

De Dutch Marines Rowing Challenge heeft eerder memorabele roeichallenges uitgevoerd: in 2015 Rotterdam-Londen, in 2017 Den Helder Wilhelmshaven en in 2018 Vlissingen Rotterdam. Helaas konden de geplande activiteiten voor 2020 en 2021 vanwege corona niet doorgaan. 

Daarnaast zet de Stichting zich in om door middel van fondswerving (donaties) gerichte projecten financieel te kunnen ondersteunen.

Foto en videoreportage Leon van Lier/verslag Carmen Linnartz
171021/HvLTags
Wellicht interessant