img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-10-2021 10:16

Petra - weer mooie donaties, de laatste loodjes

Neer - 19 oktober 2021 - In mijn vorige column benoemde ik dat er rust kwam bij Emi. Helaas moet ik nu schrijven dat het maar van zeer korte duur was en dat de onrust in alle hevigheid weer aanwezig is. Elke dag is er wel iets anders en dat is teveel voor Emi. We hebben samen met haar begeleidster foto's gemaakt van de verbouwing en hiervan een boekje gemaakt, zodat ze er samen naar kunnen kijken al Emi erom vraagt. We hadden gehoopt dat dit rust zou brengen, maar helaas. 

Dinsdagavond ben ik naar De Bombardon in Heythuysen geweest om van de Leudalzangers een cheque overhandigd te krijgen met het opgehaalde bedrag tijdens hun concert in Heythuysen. Maar liefst € 336,50 is er opgehaald! Super bedankt allemaal!

Woensdag kwam de gespecialiseerde thuishulp. Ze is met Emi naar de speeltuin geweest, zodat ze kon ontspannen. De drang naar eten neemt de overhand en de enige manier om dan rust te krijgen is haar dan mee te nemen om te fietsen of naar de speeltuin. Vrijdag zijn ze samen gaan zwemmen, omdat ik niet mee kon en Emi zo haar ritme kan aanhouden.

Nenko, het bedrijf dat de snoezelruimte zal inrichten, was er vrijdag ook om alles in te meten. Het is zo fijn als je met iemand kan praten die het begrijpt en ook inziet hoe hard het nodig is. Als we het bedrag bij elkaar hebben, komen ze om alles te maken en wat verlangen we naar de rust en een snoezelende ontspannen Emi. We zijn er bijna! We hebben nu ruim € 10.000 bij elkaar van de benodigde € 12.705. Ook hierbij de laatste loodjes en ik hoop voor ons mupke dat we het totaalbedrag snel bij elkaar krijgen, zodat we contact kunnen maken en vooral veel kunnen knuffelen 

Bij Wups Pub mochten we zaterdag de fooienfles gaan ophalen. Er zat maar liefst € 400 euro in voor Emi. Wat zijn we dankbaar voor zulke lieve acties! Heel erg bedankt allemaal!

Zondag was opa jarig en hebben we een heerlijke dag gehad samen. Daar kan Emi altijd haar rust vinden en dan genieten we dubbel van lieve familie en rust. 

De laatste loodjes van de verbouwing bieden zich aan en we merken echt dat het veel van Emi heeft gevraagd. 

Deze week is het rustiger in huis en hopelijk ook voor Emi iets meer. Het wordt echt heel mooi.

Petra

Over Emi

Emi is een 9-jarig meisje uit Neer. Ze heeft complex autisme met een zware verstandelijke beperking, psychoses en een disharmonisch profiel. Deze combinatie maakt dat Emi het vaak heel moeilijk heeft. De wereld is vol met prikkels, voortdurend. Emi kan deze niet verwerken, waardoor ze zich steeds onveilig voelt en daardoor dagelijks heel veel stress ervaart. Dat heeft natuurlijk ook zijn weerslag op haar ouders en broertje. Gelukkig is het leven met Emi niet alleen zwaar, er zijn ook mooie en gelukkige momenten. Haar moeder Petra geeft wekelijks een inkijkje in het leven thuis met Emi.

Neem ook eens een kijkje op de website van de stichting www.emiswereld.nl. Elke vorm van hulp of ondersteuning is van harte welkom en wordt enorm gewaardeerd.

Foto's Petra van Hees/DeltaLimburg.nl
191021/HvL 

Wellicht interessant