img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-10-2021 03:53

Petra - met recht de laatste loodjes en een stil makende donatie

Neer - 26 oktober 2021 - Het is wat rustiger nu het einde van de verbouwing in zicht komt en dat is zeer welkom. Emi raakt zo van slag als er iemand extra in huis is en er geluiden zijn die ze niet kan plaatsen. Dus nu er steeds minder mensen in huis zijn, kan ze meer ontspannen en dat geeft voor ons allemaal wat ademruimte. De thuisbegeleiding van Emi zorgt op woensdag en vrijdag voor de nodige extra hulp en die is hard nodig.

Woensdag is ze met Emi, Dean en mij naar het mierennest geweest (een speeltuin twee straten verderop). Heerlijk even uitwaaien en rennen samen. Berg op en af. Dean wilde eerder terug en Emi was nog niet klaar dus bleef ze nog even tot het eten. De thuishulp bleef eten en heeft geholpen met de kids in bed leggen. Dat geeft ook meer rust, zodat of Onno of ik even ons eigen ding kunnen doen. Opruimen en kleine dingen die nog moeten.

Vrijdag konden we helaas niet gaan zwemmen in verband met studiedag, dus Emi was om 13 uur thuis. Dean was naar opa en oma dus ik had lekker even tijd met Emi alleen. We waren allebei moe en we hebben dicht tegen elkaar een beetje gedoezeld. De thuishulp kwam om 15 uur en ik had voor hen samen een uitje geregeld. Naar Air world in Roggel waar Emi echt van heeft genoten.

Na het eten de kids in het kleine babybad en daarna ging de thuisbegeleiding naar huis. Wij kregen Azize op bezoek die wilde doneren. Haar man Ali heeft hier de aanbouw en snoezelkamer helemaal gestuct. Binnen één dag, dat is al ongelofelijk. Samen met haar zoontje kwam ze op bezoek. Emi en Dean waren allebei nog wakker, dus gezellig even gekletst en daar kwam een envelop die bij mij voor tranen zorgde. Iedereen die me goed kent, weet dat ik niet snel stil te krijgen ben, maar Asise en haar man Ali lukte dit wel. We kregen een prachtige donatie van € 1.020. Zelfs Onno wist niks uit te brengen. Wat een engeltjes zijn ze. Een prachtig liefdevol gezin dat we in ons hart hebben gesloten. We zijn hen eeuwig dankbaar!! Ali van Alfa afbouw voor het mooie en snelle stucwerk en het hele gezin voor de mooie overweldigende donatie. 

De allerlaatste actie voor Emi wordt gehouden bij Aettaria Napoleon in Neer. Daar heeft Emi haar eigen hoekje op de toonbank. Een eigen smulbox waar je voor € 2,50 een envelop kan trekken met kans op een 3-gangenmenu of een snack. Lekkere zelfgebakken wafels (5 voor € 4 of een mooi haakwerk.

We zijn er bijna!!!! Ook via deze weg willen Onno en ik iedereen bedanken die ons steunt op welke manier dan ook. Het is hartverwarmend!!! 

Petra

Over Emi

Emi is een 9-jarig meisje uit Neer. Ze heeft complex autisme met een zware verstandelijke beperking, psychoses en een disharmonisch profiel. Deze combinatie maakt dat Emi het vaak heel moeilijk heeft. De wereld is vol met prikkels, voortdurend. Emi kan deze niet verwerken, waardoor ze zich steeds onveilig voelt en daardoor dagelijks heel veel stress ervaart. Dat heeft natuurlijk ook zijn weerslag op haar ouders en broertje. Gelukkig is het leven met Emi niet alleen zwaar, er zijn ook mooie en gelukkige momenten. Haar moeder Petra geeft wekelijks een inkijkje in het leven thuis met Emi.

Neem ook eens een kijkje op de website van de stichting www.emiswereld.nl. Elke vorm van hulp of ondersteuning is van harte welkom en wordt enorm gewaardeerd.

Foto's Petra van Hees
261021/HvL
 

Wellicht interessant