img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-11-2021 13:19

Invulling gezocht voor voormalige gemeentehuis Haelen en Rabobankgebouw Heythuysen

Haelen/Heythuysen - 1 november 2021 - Het voormalig gemeentehuis in Haelen, gelegen aan het Raadhuisplein 1 en het voormalig Rabobankgebouw in Heythuysen, gelegen aan de Dorpsstraat 51/51a worden verkocht. De gemeente Leudal wenst voor beide panden een passende invulling te vinden. In beide panden worden appartementen gerealiseerd, maar daarnaast is er ruimte voor een maatschappelijke bestemming. 

img

Gemeentehuis Haelen

Voor het voormalig gemeentehuis in Haelen is het uitgangspunt dat het gebouw behouden blijft en wordt ingevuld net (huur)appartementen. Omdat de gemeente het aandeel huurwoningen in Leudal wil vergroten, heeft deze invulling de voorkeur boven koopappartementen. Op de begane grond ziet de gemeente graag een invulling met maatschappelijke voorziening of bijvoorbeeld horeca of detailhandel. 

Rabobankgebouw

Voor het voormalig Rabobankgebouw is het uitgangspunt dat er een voor Heythuysen centrumversterkende functie wordt gerealiseerd. Bij voorkeur door invulling met appartementen, gecombineerd met een invulling, gericht op toerisme, detailhandel of streekproducten. Het gaat dan om een functie waarbij overdag activiteiten zijn en al of niet voor het publiek toegankelijk. Ook wordt aandacht gevraagd voor de invulling van de ruimte aan de voor- en achterzijde van het gebouw. De invulling met woonruimte wordt alleen voorzien op de verdieping(en), waarbij er voorkeur is voor levensloopbestendige huurappartementen.

Interesse?

Bovenstaand zijn enkele criteria genoemd waaraan de herbestemming van de panden moet voldoen. Heeft u interesse en wilt u meer weten over de gestelde criteria en voorwaarden? Neem dan contact op met de gemeente Leudal, de heer R. Custers via r.custers@leudal.nl of via het algemene nummer 0475- 85 90 000.

Foto's DeltaLimburg.nl
011121/HvL

Wellicht interessant