img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-11-2021 04:20

D66 Leudal pleit voor afschaffing hondenbelasting

Leudal - 1 november 2021 - De Leudalse D66-fractie dient dinsdagavond 2 november een amendement in voor het afschaffen van de hondenbelasting. Het geld dat de hondenbelasting oplevert gaat naar het potje ‘algemene middelen’. D66 vindt het oneerlijk dat hondenbezitters ‘onevenredig’ veel belasting betalen voor een geldpotje dat het algemeen belang dient. 

img

Fractievoorzitter André Kierkels: "Veel mensen denken dat de hondenbelasting wordt gebruikt om overlast van hondenpoep tegen te gaan. Maar dat is dus niet zo. Het geld dat de hondenbelasting oplevert gaat naar het potje ‘algemene middelen’. Dat geld wordt gebruikt voor van alles, van wegen, lantaarnpalen, personeel in het gemeentehuis. Dat in tegenstelling tot de belastingen voor riolering en afvalheffing.”

Hondenbezitters betalen nu € 48 per jaar als zij één hond bezitten. Voor twee honden is de belasting € 120. D66 vindt het oneerlijk dat hondenbezitters ‘onevenredig’ veel belasting betalen voor een geldpotje dat het algemeen belang dient.

Het tekort van € 220.000 wil D66 Leudal eenmalig opvangen door het bedrag uit de september circulaire van 2021 te halen.

Daarnaast roept D66 het college op om voor de volgende jaren te komen met een voorstel om de hondenbelasting definitief af te schaffen.

011121/HvL

Wellicht interessant