img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-11-2021 06:30

Noodgedwongen opnamestop coronapatiënten SJG Weert

Weert - 1 november 2021 - Het SJG Weert is genoodzaakt om een opnamestop voor patiënten met coronaklachten in te lassen vanwege een te grote toestroom van coronapatiënten. Patiënten met corona-gerelateerde klachten kunnen zich niet langer melden op de spoedeisende hulp. Ambulances rijden in dat geval naar een ander ziekenhuis dat wel plek heeft. Deze stop geldt totdat het aantal patiënten in Weert weer terug is gebracht naar behapbare proporties. Dit geldt ook voor onze spoedeisende hulp.

img

Gertjan Kamps, bestuurder SJG Weert: “Het afkondigen van deze opnamestop is een moeilijke, maar onvermijdelijke beslissing, die dan ook zeker niet licht is genomen. Want eigenlijk willen we liever voor iedereen klaar staan die onze zorg nodig heeft. Wij moeten echter ook de kwaliteit van zorg bewaken en willen hiermee voorkomen dat we daarin een kritische grens naderen. Sinds vorige week is het aantal coronapatiënten in ons ziekenhuis fors gestegen. Om te zorgen voor goede en verantwoorde zorg, hebben we toen maatregelen genomen. Dat betekent onder andere dat we een beperkt aantal operaties moesten afzeggen voor patiënten die na operatie opgenomen moesten worden op de verpleegafdeling. Deze maatregel blijkt echter niet meer voldoende. Op dit moment verblijven meer dan twee keer zo veel coronapatiënten in SJG Weert dan de afgesproken fair share. Hierdoor is er sprake van een onevenredige verdeling tussen coronazorg en reguliere patiëntenzorg. Als deze ontwikkeling zich doorzet, komen wij in een situatie terecht waarbij wij kwalitatief en kwantitatief niet meer de zorg kunnen leveren voor onze patiënten. Dat maakt dat we genoodzaakt zijn om deze opname- en presentatiestop af te kondigen."

De reguliere spoedzorg, afspraken op de poliklinieken en medische beeldvorming en operaties zonder opname gaan vooralsnog gewoon door. 

Foto SJG Weert
011121/HvL


 

Wellicht interessant