img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-11-2021 05:32

Laurentius Ziekenhuis schaalt aantal coronabedden op

Roermond - 2 november 2021 - Op dit moment is de spoedinstroom in het Laurentius Ziekenhuis Roermond heel hoog. Dit geldt zowel voor corona- als voor reguliere patiënten. Er liggen op dit moment 12 coronapatiënten in de kliniek en 3 op de IC. Gezien het aantal beschikbare bedden, het ziekteverzuim onder personeel en de stijging van het aantal coronapatiënten dat nog verwacht wordt, heeft het Roermondse ziekenhuis vandaag besloten tot verdere opschaling van het aantal coronabedden.

img

"Helaas heeft dit besluit ook weer gevolgen voor het OK programma. Spoedzorg, oncologische zorg en dagbehandelingen gaan sowieso door. Daarnaast bekijken we welke planbare zorg echt niet kan wachten. Helaas zullen er ook operaties moeten worden uitgesteld. Patiënten die dit betreft ontvangen vanzelfsprekend bericht.

Verder kan het zijn dat uw polikliniekafspraak vanaf vrijdag 5 november moet worden verzet, aangezien we ook een klein gedeelte van de verpleegkundigen uit de poliklinieken nodig hebben om te helpen op de SEH, Intensive Care en in de kliniek.
 
Helaas moeten we deze maatregelen nu nemen om onze kwaliteit van zorg te blijven borgen voor alle patiënten. Wij houden u van de situatie op de hoogte."

Foto Laurentius Ziekenhuis
021121/HvL

Wellicht interessant