img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-2-2019 10:20

Aanplant voedselbos Natuurgaard Korte Vonck Heythuysen

Heythuysen - Op woensdag 20 februari 2019 is gestart met de aanplant van voedselbos “Natuurgaard Korte Vonck” nabij Zorgboerderij Rondmeer. De plantactie werd druk bezocht door leden van IVN Roermond en belangstellenden om samen met de (klein)kinderen boompjes te planten. Leden van Jong Nederland Limburg zorgden voor de inwendige mens, want van hard werken krijg je trek. Wij zijn een kijkje gaan nemen en maakten een videoreportage.

Het voedselbos Natuurgaard Korte Vonck Heythuysen is een samenwerking met het IVN Roermond, Stichting Limburgse Voedselbosbrigade, Citaverde College, KCNL onderzoekproject Voedselbossen Zuidoost Nederland, het IKL (Voedselbosbouw Nederland) en Jong Nederland Outdoor Cooking.

Door het planten van dit voedselbos met hulp van zo veel mogelijk (klein)kinderen, wordt aandacht gevraagd voor het feit dat bomen tijd nodig hebben om te groeien. Bomen hebben heel diverse functies in onze omgeving. Ze zorgen voor zuurstof, filteren fijnstof, verbeteren de bodem en vangen water op als er veel regen valt.  Daarom worden nu bomen aangeplant voor later, zodat de kinderen van nu ook straks kunnen genieten van de omgeving waarin ze leven.

Meer informatie? Zie www.voedselbosbrigade.nl

Foto en video Fred Simons

 

Wellicht interessant