img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-11-2021 10:15

Petra - het leed dat haren knippen heet en wafelactie

Neer - 9 november 2021 - Het bad is nu standaard een moment van ontspanning voor Emi. Elke avond vlak voor het avondeten komt ze zeggen "Emi in bad" en dan zeggen wij "na het eten mag je lekker in bad". Het is een nieuw ritueel geworden. Ze zakt helemaal ontspannen languit in het warme water. Soms ga ik mee als ze erom vraagt en dan zakt ze loom tegen me aan. Zelfs haren wassen met de sproeier mag soms, maar helaas brengt dat nog onrust dus dat beperken we tot zo nodig.

Ze speelt samen met Dean met de visjes en bootjes in bad en we hebben knetterschuim gekocht en dikker schuim, waarmee ze heerlijk mee kunnen spelen en vormpjes mee kunnen maken. De nodige baarden en snorren zijn al langsgekomen en de giecheltjes van beide kids zorgen ervoor, dat ook ik met een brede glimlach eindig.

Manlief Onno was de hele week vrij om de nieuwe keuken te plaatsen en afgelopen zaterdag hebben we voor het eerst weer heerlijk kunnen koken. Eindelijk weer een beetje 'normaal' en rust in ons huis. De chaos van de afgelopen maanden hebben er bij mij best wel ingehakt en de extra onrust van Emi werd me soms teveel.

Niks was beneden nog hetzelfde en overal stonden verhuisdozen en spullen, die er normaal niet zijn. Nu we weten dat het einde van de verbouwing eraan komt, hopen we dat Emi langzaam weer meer rust in haar hoofdje en lijfje krijgt en ze kan genieten van haar bad en vanaf 17 november van haar snoezelkamer.

De mannen die hier hebben verbouwd, zijn we zo dankbaar voor hun prachtige werk en de gesprekken die spontaan op gang kwamen als ze Emi een ochtend hadden meegemaakt. Ze hielden waar ze konden rekening met Emi door pas nadat ze in de taxi zat kabaal te maken. Dat ging niet altijd en ook vanuit ons was daar meer dan begrip voor, alleen zorgde het bij Emi voor onrust en soms een flinke meltdown maar dat is Emi en bij ons thuis mag en kan ze zich laten gaan en gillen als ze dat nodig heeft.

Zo ook de kapper die we uitstellen tot het niet meer kan, we hebben het geluk dat vrienden van ons dit vak beheersen en haar de haren thuis komen knippen. Zondag was het zover en ondanks de voorbereiding liep de spanning op bij Emi. Er moest een flink stuk vanaf en dan is er onze vriendin die het geduld heeft en Emi vertelt dat ze het super goed doet en ze mag opstaan uit de stoel als het haar teveel wordt.

Dankbaar voor lieve familie en vrienden die ons meisje in haar waarde laten en ons op deze manier helpen zodat Emi er ook netjes en verzorgd bijloopt. Ons meisje staat alles gelukkig, nu heeft ze de haartjes tot op de schouders en wat is ze toch mooi.

Als ontspanning mocht ze natuurlijk lekker in het bad en dat deed wonderen.

De laatste actie voor Emi is er in de vorm van wafels die besteld kunnen worden via het bestelformulier op de website Emi's Wereld en op afspraak af te halen zijn bij mij thuis in Neer.

Nog één week en dan kan Emi gaan snoezelen dus over twee weken neem ik jullie mee op ons nieuwe avontuur en nieuwe ritueel thuis. Dan zien jullie waarvoor we zo hard gewerkt hebben en waarom de stichting is opgericht door vrienden en familie.

Petra

Over Emi

Emi is een 9-jarig meisje uit Neer. Ze heeft complex autisme met een zware verstandelijke beperking, psychoses en een disharmonisch profiel. Deze combinatie maakt dat Emi het vaak heel moeilijk heeft. De wereld is vol met prikkels, voortdurend. Emi kan deze niet verwerken, waardoor ze zich steeds onveilig voelt en daardoor dagelijks heel veel stress ervaart. Dat heeft natuurlijk ook zijn weerslag op haar ouders en broertje. Gelukkig is het leven met Emi niet alleen zwaar, er zijn ook mooie en gelukkige momenten. Haar moeder Petra geeft wekelijks een inkijkje in het leven thuis met Emi.

Neem ook eens een kijkje op de website van de stichting www.emiswereld.nl. Elke vorm van hulp of ondersteuning is van harte welkom en wordt enorm gewaardeerd.

Foto's Petra van Hees
091121/HvL

 

Wellicht interessant