img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-11-2021 20:30

Levensgroot standbeeld Pierre Cnoops in Maasbracht officieel onthuld

Maasbracht - 11 november 2021 - Op de 11e van de 11e - oftewel de start van het vastelaovesseizoen - om 11.11 uur, werd in Maasbracht het levensgroot standbeeld van Pierre Cnoops onthuld, naar een ontwerp van de Roermondse kunstenaar Dolf Wong Lun Hing. Het beeld van de oud-inwoner van Maasbracht staat op een prominente plek aan de Havenstraat en werd op bijzondere wijze onthuld door oud-gouverneur Theo Bovens en de weduwe van de bekende buuttereedner, die in december 2018 op 80-jarige leeftijd overleed.  

Carnavalsvereniging Onger ‘t Viaduct uit Maasbracht en Brachterbeek, thuisbasis van Pierre Cnoops, heeft zich met volle overgave bereid getoond het kunstwerk te adopteren. Dit, aldus de vereniging, om “de gedachte aan Pierre, evenals de humor en satire binnen de vastelaovend levend te houden”. Onger ’t Viaduct zal niet alleen waken over het welzijn van het kunstwerk, maar het standbeeld ook centraal stellen bij allerlei activiteiten.

Het gedenkbeeld zal nog worden voorzien van een QR-code, waarmee bezoekers via hun mobieltje geluids- en beeldfragmenten van Pierre’s optredens kunnen oproepen. Alle live-fragmenten worden beschikbaar gesteld door de provinciale omroep L1.

Reportage Leon van Lier en Pieter Cornelissen
111121/HvL

Wellicht interessant