img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-11-2021 12:55

Succesvolle start Westa in de gemeente Echt-Susteren

Echt/Wessem - 16 november 2021 - Afgelopen maart kondigde Tafeltennisvereniging Westa uit Wessem haar plannen aan voor het starten van tafeltennisaanbod in de gemeente Echt-Susteren. Na maandenlange voorbereidingen wordt er sinds dinsdag 21 september wekelijks op dinsdagavond getafeltennist in de sportzaal van het Connect College te Echt. Het animo blijkt groot en het is inmiddels een gezellige en sportieve groep van 21 tafeltennissers, volwassenen en 55-plussers! 

img

Veel animo

Voor de start op 21 september bleek de animo al groot. Maar liefst 21 deelnemers gaven aan graag te starten. Deze deelnemers zijn met name volwassenen en senioren van 55 jaar of ouder. Een hele fijne gevarieerde groep volgens trainer Jan Joosten. "De groep bestaat uit deelnemers met of zonder tafeltenniservaring. Iedereen is bij ons welkom. Eenieder kan op zijn of haar eigen niveau deelnemen. Het mooie is dat je ook op latere leeftijd snel progressie boekt en daarnaast wekelijks sportief en sociaal bezig bent.’’

Het batje weer uit de kast gepakt

Zo ook deelnemer Rene Broens die na jaren het batje weer uit de kast heeft gepakt. Rene over de start: "Het blijft een heel erg leuk en laagdrempelig spelletje. Ik heb vroeger jarenlang gespeeld maar koos toen voor andere hobby’s. In het voorjaar hoorde ik dat Westa ook in Echt zou starten. Tegenwoordig heb ik wat meer tijd en neem ik vanaf 21 september samen met goede vriend Harry wekelijks deel. Achteraf ben ik blij dat ik het batje weer heb opgepakt. Het is iedereen aan te bevelen." 

In de toekomst verbreding naar jeugd

De komende periode is Westa voornemens het aanbod goed te laten landen. Na verloop van tijd is de ambitie om het aanbod in Echt ook uit te breiden naar jeugd en jongeren. Vanzelfsprekend blijft het reguliere aanbod in Wessem voor starters, jeugd, jongeren, volwassenen en senioren overeind.

Interesse?

Ook interesse op het tafeltennisbatje op te pakken? Stuur dan een mailtje naar secretariaat@westa.nl en kom enkele weken kosteloos proberen. Voor (leen)batjes wordt gezorgd.

Foto Westa
161121/HvL

Wellicht interessant