img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-11-2021 13:45

Petra - Het is bijna zover!

Neer - 16 november 2021 - Wat hebben we een fijn contact met Nenko het bedrijf dat de snoezelruimte komt maken. De wanden en vloeren worden bekleed met zacht materiaal, zodat Emi zichzelf niet kan verwonden als ze helemaal overprikkeld is. Ze laat zich vaker vallen op haar knieën en de blauwe plekken zijn soms niet te tellen. Als ze dit straks in de snoezelruimte wil doen, kan ze zich niet bezeren en dat is heel fijn.

Ze benoemt dagelijks dat ze thuis wilt snoezelen op haar eigen unieke manier. Iedereen die met Emi werkt herkent het meteen en het tovert standaard een glimlach op ieders gezicht.

Afgelopen donderdag kwam Yolanda Cremers van de Kracht van de Harp naar de Heikei. Een lieve vriendin van ons had een sessie gewonnen voor onze Emi en ik mocht erbij zijn. Maar zoals ik al had verwacht, was dit vreemd voor Emi, want mama komt alleen op vrijdag met papa en Dean om te zwemmen. Ze lag heerlijk ontspannen tegen haar begeleidster aan en samen genoten we van de warme klanken van de harp. Emi kon me op dat moment helaas niet toelaten, dus heb ik haar lekker tegen Ilse aan laten liggen. Natuurlijk doet dit pijn, maar ik had me er een beetje op ingesteld. Het half uur vloog om en ik had buiten nog een heel fijn gesprek met Yolanda. Bedankt voor de fijne warme klanken en je begrip!

Emi wilde dezelfde dag in bad en toen ik vroeg of ik meemocht, kreeg ik een mooie lach en een "ja, mama mee." Dus we hebben samen lekker loom in bad gehangen met zacht muziek op de achtergrond en spontaan kwam ze tegen me aan liggen. Zo hadden we toch nog ons momentje en wat kan ik daarvan genieten. Mijn meisje even in onze eigen wereld. 

November en december zijn altijd maanden die best wat onrust met zich meebrengen, dus we houden het bewust rustig. Nu is Dean op een leeftijd dat hij sinterklaas helemaal geweldig vindt en dus is Onno zondag met hem naar de Sinterklaasintocht geweest. Dean was erg onder de indruk, maar had genoten. Thuis moesten we vervolgens ook het raam versieren en dit hebben we samen gedaan. Alles voordat Emi thuiskwam van de Heikei. 

Vandaag is manlief Onno jarig, maar dat vieren we heel klein. Alleen onze ouders komen en verder lekker rustig onder ons vieren.

En dan is het bijna zover! Morgen, woensdag de 17de, komen de mannen van Nenko de snoezelkamer maken. Ik ben zo benieuwd hoe Emi gaat reageren op haar eigen ontspanningsruimte. Alle elementen die haar rust geven zitten erin en ik kan niet wachten om haar snoetje te zien woensdag als ze thuiskomt. Dit is toch het allermooiste wat we voor ons meisje kunnen doen. Rust en zo langer thuis kunnen blijven wonen. Zeg nu zelf, die mooie dame kun je niet missen. 

En dan zou ik graag iemand anders die hulp nodig heeft in het zonnetje willen zetten. Maurits uit Roggel. Zijn verhaal greep me enorm aan. Op 2-jarige leeftijd werd een hersentumor ontdekt waarop een operatie volgde om de tumor te verwijderen. Hierdoor is hij lichamelijk beperkt. Hij is nu 7 jaar oud en zijn rolstoel past niet in een normale auto vandaar dat een rolstoelbus noodzakelijk is. Zijn ouders hebben een inzameling gestart door bierdoppen en deksels van glazen potten te verzamelen om zo de helft van de kosten voor de bus bij elkaar te krijgen. Op de Facebookpagina KanjerMaurits kun je zijn verhaal lezen.

Heel veel succes Maurits, we hopen dat je snel een goede rolstoelbus kan kopen samen met papa en mama. 

Petra

Over Emi

Emi is een 9-jarig meisje uit Neer. Ze heeft complex autisme met een zware verstandelijke beperking, psychoses en een disharmonisch profiel. Deze combinatie maakt dat Emi het vaak heel moeilijk heeft. De wereld is vol met prikkels, voortdurend. Emi kan deze niet verwerken, waardoor ze zich steeds onveilig voelt en daardoor dagelijks heel veel stress ervaart. Dat heeft natuurlijk ook zijn weerslag op haar ouders en broertje. Gelukkig is het leven met Emi niet alleen zwaar, er zijn ook mooie en gelukkige momenten. Haar moeder Petra geeft wekelijks een inkijkje in het leven thuis met Emi.

Neem ook eens een kijkje op de website van de stichting www.emiswereld.nl. Elke vorm van hulp of ondersteuning is van harte welkom en wordt enorm gewaardeerd.

Foto's Petra van Hees
091121/HvL


 

Wellicht interessant