img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-11-2021 04:40

Nieuwe website gemeente Maasgouw is online

Maasbracht - 16 november 2021 - Op dinsdag 16 november is de nieuwe website van de gemeente Maasgouw online gegaan. De website heeft een volledig nieuw ontwerp en uiterlijk, een andere indeling en is toegankelijker en beter te bekijken op de mobiele telefoon. De hele structuur is nieuw en de inhoud is herzien en eenvoudiger gemaakt. Aanvragen voor producten en diensten zijn duidelijker en overzichtelijker te vinden.

img

Digitale toegankelijkheid verbeterd

De aandacht is vooral uitgegaan naar de digitale toegankelijkheid van de website, zodat ook mensen met een beperking de informatie goed kunnen vinden en volgen. Daarvoor hebben we contact gezocht met mensen met een visuele beperking en hen gevraagd het gebruik van de website te toetsen. 

Inwoners intensief betrokken

Met behulp van vragenlijsten en pols hebben inwoners een bijdrage geleverd aan het realiseren van de nieuwe website. Ook de proefversie heeft de laatste maand veel feedback van inwoners opgeleverd. Op deze wijze is de opzet geoptimaliseerd. Veel teksten zijn vereenvoudigd en logischer van opzet qua structuur. Hierdoor kan een bezoeker gemakkelijker zijn weg vinden op de website. 
 
"Behalve trots op de nieuwe website zijn we ook blij met de gekozen aanpak. Onze inwoners stonden hierin namelijk centraal. Samen hebben we gekeken naar de wensen, de structuur en de proefversie van de website. En verschillende verbeterpunten hebben we overgenomen. Met als gevolg een mooie, nieuwe en duidelijke website", aldus burgemeester Stef Strous.

161121/HvL

Wellicht interessant