img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-11-2021 11:30

Ontdek Wings Niekée en Wings Agora in Roermond!

Roermond - 18 november 2021 - Stichting Onderwijs Midden-Limburg presenteert met trots de nieuwe naam van het welbekende schoolgebouw aan de Oranjelaan 300 in Roermond: Wings! In één gebouw huist een school met twee verschillende vleugels: Wings Niekée en Wings Agora. "Deze naam staat symbool voor de vleugels die wij met ons onderwijs aan onze leerlingen en medewerkers willen geven." Met deze namen worden zowel de verbinding alsook het onderscheid tussen beide versterkt. Er is ook een nieuwe website

img

Wings Niekée en Wings Agora

De vleugels onderscheiden zich van elkaar door hun andere visie op onderwijs, verschillende werkwijzen en het aanbod van leerwegen. Maar beide vleugels kunnen rekenen op een grote betrokkenheid van medewerkers. Zij blijven zich onvermoeibaar inzetten voor onderwijs dat leerlingen onder de vleugels neemt en tegelijkertijd stimuleert de vleugels zelf uit te slaan.

Wings Niekée

Wings Niekée biedt sinds 2007 middelbaar onderwijs aan op vmbo-niveau vanaf de basisberoepsgerichte leerweg tot en met de gemengde leerweg en theoretische leerweg. Met plezier naar school gaan is belangrijk. Op Wings Niekée mogen leerlingen daarom vanaf het eerste leerjaar ontdekken, maken en uitproberen. Die praktijkervaring wordt aangevuld met de kennis die ze nodig hebben. Zo maken leerlingen op een leuke manier kennis met de vele beroepen die er bestaan en gaan ze goed voorbereid de wijde wereld in.

Wings Agora

Wings Agora is er voor de leerlingen voor wie algemeen middelbaar onderwijs niet passend genoeg is. Vakken, toetsen en klassenroosters worden ingeruild voor challenges, mooie samenwerkingen en gerichte coaching door leraren waarbinnen leerlingen hun eigen leerroute volgen. Ieders leertraject wordt met een coach uitgezet. Zo wordt samen met de leerling(e) de weg ingevuld naar het reguliere vmbo-, havo-, of vwo-examen, voor iedereen anders. Iedereen wordt met respect ongelijk behandeld.

Nieuwe website

Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuwe website: www.wingsroermond.nl. Hier is alle informatie te vinden over de school en het onderwijsaanbod.

Foto SOML
181121/HvL

Wellicht interessant