img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-2-2019 11:00

Zeer goede beoordeling Intensive Care Roermond

Roermond - De Intensive Care (IC) van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond heeft een zeer positieve beoordeling gekregen en een accreditatie voor de maximale termijn van vijf jaar. Manager Spoedplein Marit van der Meer is trots: “We zijn natuurlijk ontzettend blij met deze goede beoordeling. Voor ons is het een bevestiging dat we ons werk goed doen en dat de patiënten bij ons in goede handen zijn”. De beoordeling vond plaats in een jaar waarin de IC-afdeling twee grote veranderingen heeft doorgemaakt met allereerst de verhuizing naar de nieuwbouw van het ziekenhuis en daarnaast de invoering van het elektronisch patiëntendossier. “Ondanks deze ingrijpende veranderingen, zijn we erin geslaagd zo’n goede beoordeling te krijgen. Daar zijn we best trots op!”  

De afdeling mocht complimenten in ontvangst nemen voor zowel de nazorgpoli -begeleiding van patiënten na een verblijf op de IC  als voor de inzet van verzorgenden op de IC. Teamleidster Judith Haans: “Vooral dat laatste wordt landelijk als erg innovatief beschouwd. Behalve IC-verpleegkundigen werken er sinds een jaar ook verzorgenden op de IC. De verzorgenden zijn er om extra aandacht te geven aan de patiënten en om de verpleegkundigen te ondersteunen bij de zorg.”

Daarnaast draagt ook de goede sfeer enorm bij. Marit van der Meer: “De goede sfeer op de afdeling helpt natuurlijk enorm bij het halen van deze mooie resultaten. Door als team gezamenlijk het belang van de patiënt centraal te zetten, kunnen we goede zorg verlenen. Landelijk speelt het probleem dat veel ziekenhuizen maar moeilijk nieuwe IC-verpleegkundigen kunnen vinden. Wij zijn er echter altijd nog in geslaagd onze vacatures op te vullen én we leiden momenteel vier leerling IC-verpleegkundigen op zodat we ook voorbereid zijn op de toekomst.” 

Foto: Laurentius Ziekenhuis

Tags
Wellicht interessant