img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-11-2021 06:19

Kennismaking met Kanjer Maurits uit Roggel

Roggel - 22 november 2021 - De 7-jarige Maurits Geurts uit Roggel is inmiddels bij veel mensen al best bekend, hij verzamelt namelijk heel fanatiek kroonkrukken, deksels van glazen potjes en schroefdoppen van wijnflessen. Hiermee zamelt hij geld in zodat zijn ouders een rolstoelbus kunnen aanschaffen. Maurits heeft een hersentumor en is grotendeels afhankelijk van een rolstoel. Hij houdt jullie vanaf nu via DeltaLimburg.nl op de hoogte van zijn vorderingen! Voor degenen die hem (nog) niet kennen, volgt hier zijn eigen verhaal, geschreven door mama Christel. 

img

Hallo, ik ben Maurits Geurts en ik ben nu 7 jaar. Ik woon samen met papa, mama en mijn broertje Bram van 5 jaar in Roggel.
 
Op 2 jarige leeftijd begon ik in de ochtend meteen na het wakker worden over te geven. Dit was natuurlijk niet goed. Na veel zoekwerk vonden de artsen via een MRI scan een hersentumor. Deze zoektocht heeft in totaal 6 maanden geduurd.
 
De tumor is eerst zoveel mogelijk operatief verwijderd, maar er bleef een klein gedeelte achter. Het bleek helaas niet mogelijk om ook dit laatste stukje weg te halen, omdat het vastzit aan mijn hersenstam. Na de operatie volgde meteen een zwaar chemotraject, dat in totaal 10 maanden heeft geduurd. Dat vond plaats in Amsterdan en iedere 2 weken moesten we 4 dagen naar Amsterdam voor de chemo.

Helaas heb ik pech gehad toen de artsen mijn tumor zoveel mogelijk probeerden te verwijderen. Door een complicatie waren al mijn functies uitgevallen. Ik kon niet meer praten, niet meer lopen en zelfs niet meer bewegen. Na enkele weken kwamen er steeds een paar functies terug. Na twee maanden kon ik weer een paar woordjes zeggen en dit werden al snel hele zinnen.
 
Helaas komt de grove en fijne motoriek niet helemaal terug. Ik kan in huis nu een beetje lopen, maar ik val altijd heel snel. Buiten op straat is zelfstandig lopen niet mogelijk, omdat dit voor mij niet veilig is. Wel kan ik aan de hand lopen of in mijn loopkarretje.
 
Ik ben heel positief ingesteld en geniet van het leven. Ook is mijn drive om ‘groot’ te zijn erg aanwezig. Zoals ik zelf zeg: “ik ben al zeven hoor”.

Zelf op pad (natuurlijk onder toezicht van papa of mama) loop ik korte stukken in mijn loopkarretje (dit is een soort van rollator). Ik word erg snel moe en na een korte wandeling moet ik dan in mijn rolstoel. Ik mis de kracht en conditie om dan zelf te duwen en ben dan weer afhankelijk van papa of mama. Maar ik wil zelf op avontuur gaan!!

Nu is er een mogelijkheid om een rolstoel te krijgen met elektrische ondersteuning. Deze kan ik dan zelf bedienen. Maar helaas hebben papa en mama geen geldboom in de tuin staan en is een aangepaste auto om de rolstoel in te vervoeren erg duur. De aanpassing wordt wel vergoed, maar een geschikte auto of bus is dan natuurlijk ook noodzakelijk en deze moeten we zelf kopen.

Waarom moeten we dan eigenlijk een andere auto, vraag je je misschien af? Door het gewicht van mijn  rolstoel kunnen papa en mama deze niet meer optillen. Ook word ik zelf steeds groter en de rolstoel natuurlijk daardoor ook. Deze gaat dan ook niet meer passen.

Papa en mama hebben zelf al wat gespaard voor de rolstoelbus, maar ik groei sneller dan hun spaarrekening. Daarom wil ik ze gaan helpen. Helpen jullie me mee? 

Ik ben een tijdje geleden begonnen met kroonkrukken (zijn o.a. bierdopjes) deksels van glazen potjes en schoefdoppen van wijnflessen te verzamelen. Deze sorteer ik dan en lever deze in bij de ijzerrecycling. Helpen jullie mij mee? Buiten mijn huis (Maassenstraat 2, Roggel) staat een afvalemmer waar jullie alle doppen e.d. kwijt kunnen. Alvast super bedankt! 

Ook is een donatie altijd welkom. Alle kleine beetjes helpen!
 
Verder maak ik samen met mama geluksengeltjes, want ik wens iedereen een beetje extra geluk. Deze maak ik met mama samen. Deze verkoop ik, om zo papa en mama weer wat extra te helpen.
 
Wil je nog meer over mij en over mijn actie weten? Ik heb een eigen facebookpagina, ik heb een eigen e-mailadres mauritsgeurts@hotmail.com én sinds kort heb ik ook mijn eigen website www.kanjermaurits.nl  

Helpen jullie mij mee om geld in te zamelen voor de rolstoelbus? Zou ik echt helemaal gewéldig vinden!   

Groetjes van Maurits

Helian van Lier, hoofdredacteur DeltaLimburg.nl: "Net als Emi uit Neer, geven we ook Maurits graag een platform om hem te helpen zoveel mogelijk mensen te bereiken. Hoe meer mensen hem kennen, hoe meer mensen hem wellicht gaan helpen. Wat zal het geweldig zijn als zijn ouders straks een rolstoelbus kunnen aanschaffen en dan als gezin lekker op pad kunnen. Want naarmate Maurits groter wordt, wordt zijn wereldje steeds kleiner omdat zijn rolstoel ook steeds groter en zwaarder wordt en niet meer in een gewone auto past."

Foto Leon van Lier
221121/HvL

Wellicht interessant