img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-11-2021 10:19

Muziektheater Cuypers stelt zich voor - hoofdrolspeler Ferd Geerlings

Roermond - 25 november 2021 - De leden van het ART-team en de hoofdrolspelers van het Muziektheater Cuypers stellen zich voor in een serie interviews. In deze aflevering hoofdrolspeler Ferd Geerlings, die de rol speelt van de 'geis' (de geest) van de beroemde architect Pierre Cuypers. Cuypers kent successen maar ook tegenslagen. Door persoonlijk leed wordt hij een man die niet makkelijk is voor zijn omgeving en voor zichzelf.

Hij worstelt en twijfelt. Maar steeds verschijnt dan de 'geis' van Cuypers, zijn alter ego dat hem op de vingers tikt en hem op koers houdt.

Ferd Geerlings was tot voor kort als winkelstraatmanager vaak te zien in de Roermondse binnenstad. Inwoners van Swalmen kennen hem als carnavalist, saxofonist, presentator, zanger en acteur in de Zjwamer Revu. Maar nog niemand kent Ferd als acteur in een serieuze rol. Ook op deze uitdaging stort hij zich met overgave en met veel creativiteit.

Over Muziektheater Cuypers

Muziektheater Cuypers vertelt het verhaal van de beroemde bouwmeester Pierre Cuypers. Niet alleen over zijn werk als architect, maar juist over de mens Cuypers en zijn rol als vader. Met veel zang en dans in een bijna abstract minimalistisch vormgeven decor, komt het bevlogen leven van Pierre tot leven. 

Muziektheater Cuypers wordt gespeeld door professionals en amateurs.

De voorstellingen zijn van 9 tot en met 13 maart 2022 in het Theaterhotel Roermond. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze webpagina van het Roermondse theater.  

251121/HvL

Wellicht interessant