img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-2-2019 14:55

Samenwerking UWV en Roermond om schulden te voorkomen

Roermond - De gemeente Roermond en het UWV slaan de handen ineen om mensen met (dreigende) financiële problemen in een vroeger stadium te helpen. Dat hebben ze afgesproken in een convenant, dat op vrijdag 22 februari 2019 is ondertekend door wethouder Marianne Smitsmans en Tof Tissen, directeur UWV Werkbedrijf. Het UWV gaat zijn cliënten informeren over de ondersteuning die de gemeente biedt. In overleg regelt het UWV ook de aanmelding bij de gemeentelijke schuldhulpverlening.

img

Het UWV heeft al eerder ervaring opgedaan met deze werkwijze in de regio Groot Amsterdam. Gezien de eerste positieve resultaten wordt de pilot uitgebreid naar Limburg, zoals nu in Roermond. 

Wethouder Marianne Smitsmans: “De kern van ons armoedebeleid is preventie: we willen voorkómen dat mensen in armoede en schulden raken. We weten dat ingrijpende gebeurtenissen, zoals een scheiding of het verliezen van een baan, vaak de start is van financiële problemen. Dus proberen we juist op die momenten de helpende hand te bieden. Daar past de samenwerking met het UWV naadloos in. We creëren zo weer een extra moment van signalering.”

Tof Thissen, directeur van het Werkbedrijf van UWV : "Wij zien dat uitkeringsgerechtigden met schulden vaak langer gebruik maken van een uitkering en ook meer moeite hebben om weer aan het werk te komen. Die belemmering willen we weghalen. Vandaar dat we de banden met gemeenten aanhalen. Want het gaat hier om een wederzijds belang om zo samen te zorgen dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen en niet aan de kant blijven staan. Want iedereen telt mee.”

In het convenant is onder andere geborgd dat er op een correcte manier wordt omgegaan met persoonsgegevens, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Foto gemeente Roermond






Wellicht interessant