img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-11-2021 15:38

LG De Grenslaupers - ’t Is me what

Stramproy - 29 novembert 2021 - ’t Is me what bij LG De Grenslaupers. Net weer in ‘schwung’ met hardlopen, komen er berichten uit Den Haag en omstreken dat er weer een persconferentie zou komen op 26 november. Daaruit bleek dat er na 17.00 uur niet meer op of in accommodaties getraind mag worden. Voor De Grenslaupers betekent dit dat er op de donderdagavond geen gebruik meer kan worden gemaakt van de atletiekbaan in Weert. In elke geval tot 19 december. 

img

Het bestuur gaat nu bekijken welke mogelijkheden er nog zijn om toch met het hardloopvirus in contact te blijven.

Positief was het dat op woensdagavond 24 november 2 Grenslaupers slaagden voor hun diploma assistent-trainer. Onder leiding en begeleiding van Piet Houben van AV Weert vergaarden zij de benodigde basiskennis om een training te kunnen verzorgen. Zij vergroten de trainersgroep van de vereniging daarmee tot 4. Aanvullend zijn er nog 2 trainers van AV Weert die incidenteel op de donderdagavonden trainingen verzorgen.

De Grenslauper die dit verslag heeft geschreven, had ook nog een 2-tal ervaringen. Hij was in de voorbije dagen in de Duitse deelstaat Baden-Würtemberg. Corona-regelgeving is daar anders en strenger dan in Nederland. Vrijwel overal geld in de sport 2G, 3G of 2G-plus. Op de terugweg de eerste ervaring met sneeuw! Sneeuw! Dat witte spul dat uit de lucht valt als het koud en vochtig is!

Grenslauper Michel Hoeken was in Peer (Grote-Brogel) in België te vinden bij het Gemeentelijk Bosloopcriterium. Afstand 12 km (in werkelijkheid maar 11,5) in 1.07.25. Hij was – zover bekend – daarmee de enige Grenslauper die aan een hardloopevenement deelnam dit weekend.

Vrijblijvend uitproberen

Wil je ook begeleid worden bij het hardlopen? Wil je beter, sneller worden? Wil je liever samen trainen, samen lopen, samen sporten, meer gezelligheid, het Wij-gevoel, samen praten, samen lachen, samen huilen, samen genieten van het hardloopvirus?  Je bent van harte welkom om vrijblijvend 6 weken mee te trainen en zelf te ervaren hoe het trainen in een groep jou bevalt.

Samen hardlopen. Het zal je helpen om een betere opbouw van je trainingen te ervaren, sneller te worden, meer uithoudingsvermogen te krijgen. Daarnaast heeft het een sociale werking, je ziet, praat met, loopt met, lacht met, huilt met en beleeft hardlopen met anderen. 

Meer weten?

Neem dan eens een kijkje op de website van LG De Grenslaupers uit Stramproy. Interesse? Meld je aan via secretariaat@degrenslaupers.nl.

Foto LG De Grenslaupers
291121/WW

 

Wellicht interessant