img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-12-2021 10:10

Kunsttentoonstelling op Molenplein Sint Odiliënberg

St. Odiliënberg - 5 december 2021 - Sinds kort zijn op het Molenplein in Sint Odiliënberg kunstwerken van lokale kunstenaars te bewonderen. Het is een project van kunstenares Marleen Hansen uit Sint Odiliënberg, die een atelier in de naastgelegen Molen van Verbeek heeft. Op het nieuwe plein staan drie kunsthuisjes waarin Marleen en andere kunstenaars hun werk presenteren. De kunstwerken in de huisjes wisselen regelmatig. De huisjes zijn namelijk te huur.

img

Ontmoetingsplek

Vanuit haar atelier in de molen zag Marleen Hansen het Molenplein in de afgelopen jaren verouderen. Daarom werkte ze aan een plan om het plein op te knappen. Ze ontving subsidie van de gemeente om van het plein een aantrekkelijke plek voor inwoners en toeristen te maken. Het eindresultaat is een tentoonstelling van kunstwerken van makers uit de omgeving van Roerdalen. 

Kunsthuisjes

Op het nieuwe plein staan drie kunsthuisjes waarin Marleen en andere kunstenaars hun werk presenteren. De huisjes zijn een idee van Thei van Eck van Camping ’t Haldert in Herkenbosch. De kunstwerken in de huisjes wisselen regelmatig. De huisjes zijn namelijk te huur. Op het Molenplein zijn ook de zitjes en de bloembakken vervangen. In het voorjaar van 2022 komt er een officiële opening. 

Foto Aurora Drone
051221/HvL

Wellicht interessant