img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-12-2021 13:55

D66 Leudal presenteert kandidatenlijst, veel nieuwe gezichten

Leudal - 6 december 2021 - D66 Leudal presenteert vandaag precies 100 dagen voor de  gemeenteraadsverkiezingen haar eerste deel van de kandidatenlijst. In november konden de leden van de partij stemmen op het lijstadvies van de partij. Begin december is de lijst vastgesteld. Op de lijst is opvallend veel ruimte voor vernieuwing en verjonging. Tien van de veertien kandidaten zijn nieuw op de kandidatenlijst van D66.

img

Begin juli kozen de leden Jort Raemakers (24) uit Neer als lijsttrekker van de partij.

Op plek 2 staat Romy van Heur (22) uit Baexem. Zij is geheel nieuw in de Leudalse politiek en wil
voor verenigingen en ondernemers het verschil gaan maken.

Op plek 3 staat Leo Schouten, hij is één van de grondleggers van D66 in Leudal, een persoon waar de partij de afgelopen jaren op kon bouwen.

Rinke de Wit uit Horn stond al eerder op de kandidatenlijst maar nog niet eerder op zo'n hoge plek 4. Momenteel is hij bestuurslid van de Leudalse en Maasgouwse D66 afdeling.

Huidig fractievoorzitter André Kierkels uit Neer gaat voor een volgende termijn op plek 5. André is groot voorvechter van een inclusieve maatschappij.

Op plek 6 staat huidig D66 wethouder Robert Martens uit Haelen, hij is beschikbaar voor nog één termijn als
wethouder. Robert is bekend om zijn standvastigheid en het doorbreken van taboes.

Op plek 7 staat voor het eerst bij de democraten iemand uit Hunsel. Christine Houben wil de wereld beter achter laten voor onze kinderen en daarom moeten we nu aan de slag. Met haar achtergrond als agrariër wil ze de communicatie tussen overheid en inwoners verbeteren.

Op plek 8 staat Job van den Kerkhof uit Roggel, Deze 18-jarige student bouwkunde wil zich richten op oplossingen voor de woningnood waardoor veel jongeren moeite hebben om in het eigen dorp te blijven wonen. 

Op plek 9 van de lijst vinden we het kersverse commissielid fysiek terug. Roy Bastian (22) is fysiotherapeut van beroep.  

Op plek 10 staat Corrie Koolen uit Ell, zij is voorzitter van het gemeenschapshuis in Ell en zit in de raad van toezicht bij Beek & Bos.

Plek 11 is voor Joost Wijen (25) uit Kelpen-Oler. Hij is in het dagelijks leven docent marketing bij Fontys
Hogenscholen te Eindhoven.

Andre van Staalduinen uit Heythuysen wil graag de communicatie van de gemeente naar inwoners verbeteren. Hij staat op plek 12.

Ondernemer Davy Bessems (24) uit Haelen wil een gemeente die staat voor een goed ondernemersklimaat, hij staat op plek 13.

Op plek 14 staat David Hofstede, hij woont slechts enkele jaren in Leudal en is werkzaam in de palliatieve zorg.

Lijsttrekker Jort Raemakers over de kandidatenlijst: "D66 wil in Leudal een grote partij worden. Ik ben blij met kandidaten uit alle windstreken van onze mooie gemeente, van jong tot oud, van Hunsel tot Roggel. Ik  kijk enorm uit naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Mijn partij staat met dit fantastische team klaar om wederom verantwoordelijkheid te nemen in het bestuur van Leudal."

Foto DeltaLimburg.nl
061221/HvL

Wellicht interessant