img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-12-2021 10:10

Kookboeken voor hartfalenpatiënten via de Vrienden van Laurentius

Roermond - 8 december 2021 - Twee voormalig cardiologen van het Laurentius Ziekenhuis waren voornemens om, wanneer ze met pensioen zouden gaan, geld op te halen voor een goed doel gerelateerd aan hun eigen patiëntenkring. Zo ontstond het idee om patiënten met hartfalen via de stichting Vrienden van Laurentius een kookboek cadeau te doen met daarin allerlei lekkere recepten voor een gezonde maaltijd met minder zout. 

img

Met medewerking van zowel het Voedingscentrum en drukkerij ARS uit Roermond is het inmiddels zover en is er speciaal voor Laurentius een nieuwe druk uitgebracht van het boek ‘Lekker eten met minder zout’.   

Math de Ponti, voorzitter van de stichting, overhandigde op dinsdag 7 december de kookboeken die vers van de pers kwamen aan de oud-cardiologen Christ Werter en Patrick Peerenboom. Beiden heren waren erg verheugd om deze boeken in ontvangst te nemen. Werter: “We hadden ons oog laten vallen op dit kookboek omdat het heel geschikt is voor patiënten met hartfalen. Het boek staat niet alleen boordevol lekkere recepten, maar geeft ook voedingsadviezen en heel praktische informatie over zout in ons eten. Helaas ontdekten we vorig jaar dat het boek niet meer te verkrijgen was. Gelukkig zijn we er via het Voedingscentrum toch in geslaagd om het boek opnieuw uit te brengen.”      

Patrick Peerenboom: “De afgelopen 30 jaar zijn er grote stappen gezet in de behandeling van hartpatiënten. Steeds minder patiënten komen te overlijden als gevolg van een hartinfarct. De patiënten die een infarct overleven worden vervolgens wel vaak geconfronteerd met hartfalen, doordat de pompkracht van het hart is afgenomen. Naast een medische behandeling, zoals medicijngebruik, kan de patiënt zélf ook een belangrijke bijdrage leveren aan zijn gezondheid door gezonder te eten en het zoutgehalte in het eten te beperken. Dit boek helpt hen hierbij!”

Foto Thomas Martens van drukkerij ARS en Math de Ponti van de Vrienden van Laurentius overhandigen
de kookboeken aan de gepensioneerde cardiologen Christ Werter en Patrick Peerenboom
081221/HvL

Wellicht interessant