img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-12-2022 10:50

SG Sint Ursula houdt inzamelactie voor Voedselbank Midden-Limburg

Heythuysen/Horn - 2 december 2022 - SG Sint Ursula houdt van maandag 12 tot en met vrijdag 16 december een inzamelactie voor de Voedselbank. Steeds meer mensen in Nederland leven onder de armoedegrens. Sint Ursula wil ook dit jaar graag haar steentje bijdragen en vraagt alle leerlingen mee te doen met de inzamelactie en houdbare etenswaren mee te nemen naar school en in de daarvoor bestemde kratten te leggen! De hele opbrengst is bestemd voor de Voedselbank Midden-Limburg.

img

"Ook in onze omgeving zijn er meer en meer mensen die hier gebruik van moeten maken, terwijl er minder sponsoren zijn. Daarom vragen we jullie, onze leerlingen en hun families: laten we hen samen een steuntje in de rug geven", aldus de schoolleiding.

De leerlingen van gezinnen die het zelf moeilijk hebben en niet in de gelegenheid zijn om te doneren, worden uitgenodigd om dit te melden bij hun eigen mentor. De school zorgt ervoor dat ook deze leerlingen kunnen meedoen.

Voedselbank Midden-Limburg

Het primaire doel van Voedselbank Midden-Limburg is het inzamelen van overschotten en het als noodhulp verdelen hiervan onder personen die hiervoor het meest in aanmerking komen: de allerarmsten in onze samenleving. 

Daarnaast wil de Voedselbank een bijdrage leveren aan het vergroten van de zelfredzaamheid van haar deelnemers, zodat zij zo snel mogelijk weer volledig in eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

Foto DeltaLimburg.nl
021222/HvL

Wellicht interessant