img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-12-2021 09:30

Muziektheater Cuypers stelt zich voor - acteur Geert Belgers

Roermond - 14 december 2021 - De leden van het ART-team en de hoofdrolspelers van het Muziektheater Cuypers stellen zich voor in een serie interviews. In deze aflevering Geert Belgers. Hij speelt de rol van Joseph Alberdingk Thijm. Thijm is ouder dan Cuypers en behoort als lid van een chique Amsterdamse koopmansfamilie tot een andere sociale klasse. Hij is een bekend kunstcriticus en kunsthistoricus, heeft grote invloed op de jongere Pierre Cuypers en helpt hem aan opdrachten. 

Ondanks hun verschillen zijn de twee mannen bevriend. Bovendien worden ze zwagers als Pierre, inmiddels weduwnaar, hertrouwt met Thijms zusje Nenny.

Geert Belgers

Geert Belgers uit Herten is een bekend gezicht in de Roermondse theaterwereld. Ook daarbuiten trouwens, want een aantal jaren terug was hij deelnemer aan het talentenconcours Una Voce Particolare op de landelijke televisie. In Roermond maakte hij furore met zang-/acteerrollen in onder meer de Schinderhannes, Pierre Cuypers, de musical en de Drie Sjtuver Opera. Ook trad hij op als solist in klassieke concerten, waaronder de Matthäus-Passion van Heinrich Schütz, de Misa Criolla van Ariel Ramírez en de Missa Luba van Guido Haazen. Ook is hij regelmatig actief als presentator, onder andere in het tv-programma De kal waerd van de vroegere omroep RTV Roermond.

Over Muziektheater Cuypers

Muziektheater Cuypers vertelt het verhaal van de beroemde bouwmeester Pierre Cuypers. Niet alleen over zijn werk als architect, maar juist over de mens Cuypers en zijn rol als vader. Met veel zang en dans in een bijna abstract minimalistisch vormgeven decor, komt het bevlogen leven van Pierre tot leven. 
Muziektheater Cuypers wordt gespeeld door professionals en amateurs.

De voorstellingen zijn van 9 tot en met 13 maart 2022 in het Theaterhotel Roermond. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze webpagina van het Roermondse theater.  

141221/HvL

 

Wellicht interessant