img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-12-2021 11:45

Nieuw in Roermond: VIJF voor zorg en ondersteuning

Roermond - 23 december 2021 - Vanaf 1 januari 2022 is VIJF een nieuwe naam in de gemeente Roermond voor zorg en ondersteuning. Piepjong, maar met heel veel ervaring. VIJF is namelijk een initiatief van PSW, De Zorggroep, Wel.kom en VIGO-Vincent van Gogh. Vier vertrouwde organisaties met een gedeelde en eigentijdse toekomstvisie. Samen met de inwoners van Roermond maakt dat VIJF. Het accent ligt op de mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt.

img

VIJF maakt zorg en ondersteuning weer simpel. Terug naar waar het écht om gaat: direct goed en snel geholpen worden, één vast aanspreekpunt, oprechte en persoonlijke aandacht, lokaal en dicht bij jou in de buurt, los van ingewikkelde regels en geldpotjes. Heel vanzelfsprekende dingen eigenlijk, maar toch heel bijzonder.

Voor wie is VIJF?

VIJF is er voor iedereen in de gemeente Roermond die ondersteuning en zorg biedt en voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft.

"Bij VIJF geloven we in de kracht van mensen. Ieder mens is uniek, ieder mens heeft talent en ieder mens mag er zijn. Die overtuiging vormt de basis voor onze diensten en onze manier van werken. We helpen jou om jezelf te ontwikkelen en te groeien als mens. Zodat je uiteindelijk ons misschien wel niet meer nodig hebt. Waar we ook in geloven, is de kracht van een gemeenschap. Een omgeving waarin mensen elkaar ontmoeten, naar elkaar omkijken en elkaar helpen, dat noemen we vitale gemeenschappen. Onze diensten organiseren we daarom bij jou in de buurt. Dichtbij, op een centrale plek, makkelijk toegankelijk voor iedereen die dat wil. Daar bundelen we onze krachten." 

Over VIJF

"Het zorgsysteem staat op knappen. Het is tijd voor een echte transformatie. Daarom hebben we VIJF opgericht. VIJF staat voor de vier deelnemende organisaties en de burger." VIJF is ontstaan doordat PSW, De Zorggroep, Wel.kom en VIGO-Vincent van Gogh een toekomstvisie delen. Een ideaalbeeld van vitale gemeenschappen waarbij het accent ligt op de mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt.

"Wij staan ervoor om vanuit één gezamenlijk startpunt te zorgen voor leefbaarheid in de wijken en de best passende ondersteuning of zorg te organiseren voor elke inwoner. Met onze onverdeelde aandacht doen we precies datgene dat nodig is. Zonder indicaties en vertragende administratieve processen. Zo weten inwoners meteen waar ze terecht kunnen, hoeven ze maar een keer hun verhaal te vertellen en krijgen ze direct de hulp die ze nodig hebben. Omdat we ons samen verantwoordelijk maken voor alle vragen van kinderen, jeugdigen, volwassenen en ouderen en verbindingen leggen met andere domeinen, kunnen we geldstromen bundelen en gaan we gericht en efficiënt aan de slag."

Meer informatie is te vinden op de website VIJF.

Foto VIJF
241221/HvL

 

Wellicht interessant