img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-2-2019 12:15

Landelijke Pelgrimsmis opgeluisterd door Koninklijk Roermonds Mannenkoor

Roermond - Traditiegetrouw luistert het Koninklijk Roermonds Mannenkoor (KRM) de jaarlijkse Pelgrimsmis op in de kathedraal te Roermond. Dit jaar wordt de Pelgrimsmis op zondag 10 maart 1019 gehouden, aanvang 11.30 uur. De Roermondse Broederschap H. Jacobus organiseert jaarlijks een landelijke Pelgrimsmis in de Roermondse kathedraal. Naar die Pelgrimsmis komen uit heel Nederland mensen die van plan zijn naar Santiago de Compostela te gaan lopen of fietsen. Het KRM heeft een Jacobustraditie sinds 2004 toen de Broederschap het koor vroeg tijdens de Pelgrimsmis te zingen. 

In 2006 reisde het KRM zelf af naar Santiago de Compostella in Spanje en in april 2016 zong het KRM in Luik in de Jacobuskerk, passend in de traditie van de pelgrimsmis in Roermond. 

Tijdens de pelgrimsmis zal het KRM o.a. het Jacobuslied, de Messe Brève van Charles Gounod, het Scheppingslied The Creation, het Russische Chvalietje Iemja Gospodnje met eigen KRM-solist, de Engelstalige spirituals The Prayer en You raise me up en een duet door twee KRM-solisten ten gehore brengen. De Pelgrimsmis zal worden afgesloten met het koninklijk Domine Salvum Fac Regem. Het koor wordt solistisch begeleid door de ervaren en bekende Limburgse zangeres Margriet Laumen-Schlössels.  
 

Wellicht interessant