img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-12-2021 12:45

Herinrichting milieuparkjes Maasgouw per 1 januari 2022

Maasgouw - 29 december 2021 - Vanaf 1 januari 2022 wordt het PMD-afval in Maasgouw aan huis opgehaald. Daarom worden de containers voor PMD in de wijkparkjes op 31 december gesloten. Vanaf 1 januari zijn er op enkele locaties (zie hieronder) ondergrondse containers voor restafval. Deze zijn te openen met de nieuwe afvalpas, die ieder huishouden in Maasgouw eind 2021 ontvangt. Rond oud en nieuw worden de textielcontainers tijdelijk gesloten om vandalisme te voorkomen.

img

PMD-containers 

Vanaf 1 januari 2022 wordt uw PMD-afval (plastic, metaal en drinkpakken) elke twee weken aan huis opgehaald. U heeft hiervoor al speciale PMD-zakken ontvangen. Rond week 7 ontvangt u een nieuwe set zakken. Mocht u toch nog zakken tekort komen, dan kunt u een extra setje zakken ophalen aan de balie van het gemeentehuis. Omdat de PMD-inzameling voortaan aan huis plaatsvindt, worden de containers voor PMD in de wijkparkjes op 31 december gesloten. 

Ondergrondse containers voor restafval

Vanaf 1 januari haalt RD Maasland het restafval 1 keer per 4 weken op. Komt u een keer niet uit met uw restafvalcontainer? Dan kunt u ook een inworp doen bij een ondergrondse container voor restafval in de wijkmilieuparkjes. Deze ondergrondse containers zijn te openen met de nieuwe afvalpas, die ieder huishouden eind 2021 ontvangt. Deze containers kunt u vanaf 1 januari 2022 gebruiken:

Beegden - Dorpsplein
Brachterbeek - Rector Hendrixstraat
Heel - Wilhelminaplein
Linne - Groenstraat
Maasbracht - Bosserhoflaan / Kalverstraat / Tipstraat
Ohé en Laak - Dorpsstraat
Panheel - Thornerweg
Stevensweert - Sportlaan
Thorn - Vlasaardstraat
Wessem - Kloosterlaan 

Textielcontainers

Om vandalisme tijdens de jaarwisseling te voorkomen, worden ook de textielcontainers rond oud en nieuw gesloten. Dit is tijdelijk, de textielcontainers worden zo spoedig mogelijk na nieuwjaarsdag weer opengemaakt. 

Foto DeltaLimburg.nl
291221/HvL

Wellicht interessant