img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-12-2021 15:10

D66 Leudal pleit voor overbruggingsperiode gemeenschapshuis La Rochelle Roggel

Roggel - 29 december 2021 - De kans is groot dat Gemeenschapshuis La Rochelle in Roggel ophoudt te bestaan. Het huidige stichtingsbestuur gaat de stichting per 1 januari 2022 opheffen. De Roggelse verenigingen weten pas sinds 10 november jl. dat La Rochelle in financiële problemen zit. Momenteel voert het bestuur van de Open Club Roggel (OCR, waarbij alle verenigingen zijn aangesloten), samen met diverse verenigingen, gesprekken met inwoners van Roggel die wellicht willen instappen. 

img

D66 Leudal vindt het onacceptabel dat de Roggelse verenigingen door de huidige stichting (Verenigingsgebouw La Rochelle) voor het blok worden gezet. De tijd is veel te kort om een nieuw bestuur te vormen. Als er geen nieuw bestuur komt, heffen de huidige bestuurders per 31 december 2021 de stichting op.

Overbruggingsperiode

D66 Leudal is van mening dat er een overbruggingsperiode van ten minste drie maanden dient te komen om een nieuw bestuur te kunnen vormen uit de Roggelse samenleving. Daarnaast vindt de partij dat de gemeente Leudal de komende drie maanden garant moet staan voor de kosten van het gebouw. Het moet voorkomen worden dat verenigingen, die al bijna twee jaar in lockdown zitten, nu ook nog eens hun verenigingsgebouw gaan verliezen.

Momenteel voert het bestuur van de Open Club Roggel (OCR, waarbij alle verenigingen zijn aangesloten), samen met diverse verenigingen, gesprekken met inwoners van Roggel die wellicht willen instappen. Maar dan moet er wel voldoende tijd zijn om dat te kunnen doen, ook om zich in te kunnen lezen en zo te bouwen aan een toekomstbestendig La Rochelle.

Oproep aan wethouder

D66 Leudal roept wethouder Stan Backus dan ook op om met spoed het huidige stichtingsbestuur te verzoeken nog ten minste drie maanden aan te blijven zodat, garant te gaan staan voor de tekorten in deze periode en samen met OCR en de verenigingen de toekomst van La Rochelle zeker te stellen.

Foto DeltaLimburg.nl
291221/HvL

Wellicht interessant