img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-2-2019 11:40

Leudal draagt bij aan renovatie atletiekbaan Heythuysen

Heythuysen - Het college van de gemeente Leudal is tijdens de collegevergadering van 26 februari 2019 akkoord gegaan met de renovatie van de atletiekbaan in Heythuysen. Het betreft de sectorhoek, hoogspringen en discuswerpen. Met de renovatie is een bedrag gemoeid van € 106.202.  Wethouder Stan Backus: “Sport en Cultuur is één van onze gemeentelijke pijlers. Als gemeente vinden we dat alle inwoners toegang moeten hebben tot sportaccommodaties en ook kunnen deelnemen aan sport en beweging. Renovatie aan de sectorhoek van de atletiekvereniging is meer dan nodig om hieraan te kunnen blijven voldoen. Het is wenselijk dat de accommodatie nu ook nog meer en beter gebruikt wordt door andere verenigingen en instellingen.”

In 2014 werd de atletiekbaan in Heythuysen gerenoveerd. Dit gebeurde nadat de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) de baan voor gebruik had afgekeurd en reparatie niet mogelijk bleek. De bij de atletiekbaan aanwezige sectorhoek werd niet afgekeurd.  In 2017 vond een nieuwe keuring van de atletiekaccommodatie plaats. Daarbij werden diverse elementen afgekeurd, waaronder de sectorhoek. In overleg met de atletiekvereniging en de KNAU zijn toen extra onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, die een voortgezet gebruik van de accommodatie tijdelijk mogelijk maakte. Inmiddels is verantwoord gebruik van de sectorhoek, ook met extra onderhoud, niet langer verantwoord. 

Renovatie van de sectorhoek en dan met name de asfaltwerkzaamheden, in combinatie met het aanbrengen van een kunststof bovenlaag, zorgen voor de grootste kostenposten. 

Foto Leon van Lier

 

Wellicht interessant