img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-1-2022 20:45

Oud-fractievoorzitter D66 Leudal Dirk Voermans stapt over naar Samen Verder

Leudal - 7 januari 2022 - Enkele maanden geleden gaf, toen nog fractievoorzitter van D66 Leudal, Dirk Voermans aan dat hij zich niet kon vinden in de landelijke koers van D66 en dat hij zich daarom niet verkiesbaar zou stellen voor D66 Leudal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij trok zich toen ook terug als fractievoorzitter. Eerder vandaag maakte hij op zijn FB-pagina bekend dat hij zich aansluit bij Samen Verder. In overleg met D66 en Samen Verder maakt hij de raadsperiode af bij D66 Leudal. In zijn eigen woorden:

img

"Enkele maanden geleden heb ik mijn D66-fractiegenoten verteld dat ik me niet kan vinden in de landelijke koers die D66 aan het varen is. Ik was ontevreden over hoe de partij omging met bijvoorbeeld de toeslagenaffaire en de belofte van het nieuw leiderschap. Ik heb de fractie toen ook laten weten dat ik me niet verkiesbaar zou stellen voor D66 Leudal bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart ’22. In oktober ’21 heb ik me teruggetrokken als fractievoorzitter van D66 Leudal. Vervolgens heb ik de tijd genomen om me te bezinnen op mijn politieke toekomst.

De afgelopen jaren heb ik als raadslid soms lastige keuzes moeten maken. Ik deed dit graag en bewust, maar vooral in het algemeen belang van de inwoners van de gemeente Leudal. Ik neem graag de verantwoordelijkheid op me om dit te blijven doen. Daarom heb ik ervoor gekozen om me verkiesbaar te stellen voor de fractie Samen Verder. In de afgelopen jaren heb ik Samen Verder leren kennen als een sterke lokale partij met bekwame mensen. Als een partij die een diverse groep inwoners vertegenwoordigt en als een betrouwbare coalitiepartner. Tenslotte vinden Samen Verder en ik elkaar in de wijze van politiek bedrijven. Kortom, het is een mooie en logische vervolgstap.

Hoewel onze wegen scheiden, blijf ik sympathie houden voor de lokale D66 fractie. Er is geen sprake van ruzie of onbegrip op lokaal niveau. Daarom maak ik, in overleg met D66 en Samen Verder, de raadsperiode af voor D66 Leudal.

Binnenkort start de verkiezingscampagne. Ik wil iedereen succes wensen en danken voor het vertrouwen in de afgelopen vier jaar. En hopelijk tot ziens. #SamenDoen"

Foto DeltaLimburg.nl/inzetfoto gemeente Leudal
070122/HvL

Wellicht interessant