img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-1-2022 10:13

Muziektheater Cuypers stelt zich voor - actrice Marie-Anne van der Woning

Roermond - 11 januari 2022 - De leden van het ART-team en de hoofdrolspelers van het Muziektheater Cuypers stellen zich voor in een serie interviews. In deze aflevering Marie-Anne van der Woning. Zij speelt de rol van Bertha, de huishoudster van het gezin van Pierre Cuypers. Haar naaste collega is de iets jongere Lieske, de schoonmaakster. Bertha en Lieske maken Cuypers zijn hele leven lang mee en zijn getuige van al zijn successen én persoonlijk leed. Bertha is één van de rotsen in de branding van Cuypers' bewogen leven.

Marie-Anne van der Woning

Marie-Anne Breuer-van der Woning is een bekend gezicht op de Roermondse bühnes. Ze treedt al bijna tien jaar op met zangtrio De Polkadots, is al 25 jaar één van de drijvende krachten van amateurtoneelvereniging Speelgroep Gelre en leverde bijdragen aan vele muzikale en theatrale projecten. Bovendien is ze al ruim acht jaar actief als regisseur.

Over Muziektheater Cuypers

Muziektheater Cuypers vertelt het verhaal van de beroemde bouwmeester Pierre Cuypers. Niet alleen over zijn werk als architect, maar juist over de mens Cuypers en zijn rol als vader. Met veel zang en dans in een bijna abstract minimalistisch vormgeven decor, komt het bevlogen leven van Pierre tot leven. Muziektheater Cuypers wordt gespeeld door professionals en amateurs.

De voorstellingen zijn van 9 tot en met 13 maart 2022 in het Theaterhotel Roermond. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze webpagina van het Roermondse theater.  

110122/HvL

Wellicht interessant