img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-1-2022 11:00

Een uniek kijkje in het leven van das Dikkie uit Roermond

Roermond - 12 januari 2022 - Zoogdierwerkgroep IVN Roermond eo volgt het leven van de dassen Dikkie en Roosje. Dit zijn de dassen die in 2021 van Roermond ('onder de TV-toren') naar het Kempen-Broek zijn verhuisd. Hun dochter Hamke is naar het oosten van het land verhuisd. De werkgroep volgt op dit moment met name het leven van das Dikkie met behulp van een wildcamera. Wat heeft hij zoal gedaan de afgelopen weken?   

Dikkie is momenteel in winterrust. De meeste dagen slaapt en rust hij in de burcht. Een enkele nacht komt hij even buiten. Op Tweede kerstdag was hij druk met zijn persoonlijke verzorging zoals je in deze wildcamera-opname kunt zien. Hij ging er eens even goed voor zitten...

Weetje over dassen

Wist je dat dassen graag en vooral regenwormen eten? Verder eten ze van alles. Het zijn echte alleseters. Lopend met hun goede neus, snuffelend bij de grond zijn ze geen enkele bedreiging voor ons mensen of onze huisdieren. Ze zijn vooral sociaal als gezin en 'clan'.

"En wij vinden ze ook nog mooi en gezellig," aldus Joost Geraets en Marieke van den Ende van de werkgroep.

Meer over das Dikkie en reacties vind je op de nieuwe FB-pagina van de Zoogdierenwerkgroep van IVN Roermond e.o. 

Zoogdierwerkgroep IVN Roermond eo

Behalve voor dassen is de werkgroep ook actief voor o.a. bevers, egels, vleermuizen en de wolf. Je leest er meer over op deze webpagina bij IVN Roermond e.o.

Deze reportage mogen we met toestemming van Zoogdierwerkgroep IVN Roermond met jullie delen.

Stockfoto
120122/HvL

Wellicht interessant