img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-1-2022 18:05

Petra - de wereld stond even stil

Neer - 14 januari 2022 - Na het overlijden van opa Bartje - mijn vader - op Eerste Kerstdag stond de wereld even stil. Vooral ik leefde in een roes en voelde me verdoofd. Nu heb ik een hele mooie spiegel genaamd Emi die me altijd laat zien hoe ik me voel. Emi was stormachtig, haar mondje stond niet stil en ze gilde enorm veel. Ze voelde precies wat ik voelde en dat was totaal ontredderd.

Mijn vader had een grote rol in ons leven en elke foto en trots moment werd met hem gedeeld. Dat mis ik enorm en aan Emi te merken, mist ook zij haar opa. Ze zegt vaak "opa is tussen de wolken" en "opa is weg". Vaak kan ik het horen, maar heel soms doet het ongelofelijk veel pijn.

Opa was zo trots op zijn kleinkinderen en ze hadden alle vier een grote plek in zijn hart.

Langzaam komt er meer rust, maar die rust zorgt ook dat we kunnen nadenken over wat er de afgelopenweken allemaal is gebeurd en wat is er veel gebeurd....

Met Emi gaat het bij de Heikei super goed en we krijgen het ene na het andere super fijne verslag te lezen. Ik ben heel dankbaar dat ze daar haar rust kan vinden en ze zich er helemaal thuis voelt.

In tegenstelling tot mij, ik voel me op het moment nergens thuis en mis een groot deel van mezelf. Opa zou super trots op de kids zijn. Dean die meer en meer ontdooit en durft te praten en Emi die zoals opa Bartje zei "ons versteld doet staan".

Pap, je krijgt alweer gelijk en je weet het; Onno en ik vechten voor het geluk van ons duo.

Petra

Over Emi

Emi is een 9-jarig meisje uit Neer. Ze heeft complex autisme met een zware verstandelijke beperking, psychoses en een disharmonisch profiel. Deze combinatie maakt dat Emi het vaak heel moeilijk heeft. De wereld is vol met prikkels, voortdurend. Emi kan deze niet verwerken, waardoor ze zich steeds onveilig voelt en daardoor dagelijks heel veel stress ervaart. Dat heeft natuurlijk ook zijn weerslag op haar ouders en broertje. Gelukkig is het leven met Emi niet alleen zwaar, er zijn ook mooie en gelukkige momenten. Haar moeder Petra geeft hier regelmatig een inkijkje in het leven thuis met Emi.

Foto's Petra van Hees
140122/HvL

Wellicht interessant