img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-1-2022 11:05

Voedselbank deelt Ik-Denk-Aan-Jou steunpakketjes uit aan ouderen in armoede

Midden-Limburg - 16 januari 2022 - De Voedselbank, waaronder Voedselbank Midden-Limburg in Roermond, start komende week met het uitdelen van Ik-Denk-Aan-Jou steunpakketjes aan ouderen in armoede van 65+. In Nederland leven naar schatting ruim 400.000 ouderen rond het sociaal minimum. Met de in totaal 7.500 steunpakketjes, die worden verkregen via het Armoedefonds, steken hulporganisaties de ouderen deze winter een hart onder de riem. 

img

“De impact van armoede op ouderen is extra groot, omdat zij nauwelijks zicht hebben op financiële verbetering en een sociale kring van familie en vrienden vaak ontbreekt”, aldus Irene Verspeek van het Armoedefonds.

Het Armoedefonds ziet dat de groep ouderen die financieel in de knel komt steeds groter wordt. De stijgende prijzen voor energie en levensmiddelen spelen hierbij een rol.

In totaal gaat het Armoedefonds met behulp van 160 lokale hulporganisaties in Nederland, waaronder Voedselbank Midden-Limburg, deze winter 7.500 steunpakketten uitdelen. 

Ik-denk-Aan-Jou steunpakket

De ouderen ontvangen een boodschappenkaart en met dit tegoed kunnen de ouderen boodschappen, verzorgings-en hygiëneproducten kopen.

De boodschappenkaart wordt aangeboden in een brievenbuspakket wat verder is gevuld met een aantal items om hen een hart onder de riem te steken. Waardoor ze het gevoel krijgen ‘iemand denkt aan mij’, ‘ik word niet vergeten’. 

Belangrijk aspect van het project is dat ouderen met het tegoed, zélf kunnen kiezen waaraan ze dit extra budget besteden. 

Doneren

Meer informatie over deze actie en de mogelijkheden om een bijdrage te leveren, bijvoorbeeld via een donatie, is te vinden op www.armoedefonds.nl.

Foto Armoedefonds
160122/HvL

Wellicht interessant