img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-1-2022 13:30

De Omwentelaars - Online Impactgesprek 'Hoe rijden we de toekomst tegemoet?'

Roermond - 18 januari 2022 - Op woensdag 26 januari organiseren De Omwentelaars een online Impactgesprek met als thema: Hoe rijden we de toekomst tegemoet? Hoe ziet de toekomst eruit als we naar onze manier van vervoeren kijken? Is ons straatbeeld dan nog gevuld met één of meerdere auto’s per huishouden of gaat dat veranderen? En hoe dan? De Omwentelaars willen positieve aandacht voor alles wat er al gedaan wordt aan duurzamer leven en nodigen belangstellenden graag uit om hierover mee te praten. 

img

Programma 26 januari

Tijdens het digitale impactgesprek op woensdagavond 26 januari wordt dieper ingegaan op het onderwerp vervoer. Wat kunnen we nu al doen? En hoe kan de toekomst eruit gaan zien? Het komt tijdens dit impactgesprek uitgebreid aan bod. Voor de gemiddelde Nederlander staat de impact van de auto op nummer 2 in de impact top 10 van De Verborgen Impact. Dit impactgesprek geeft je handvaten om de impact van vervoer aan te pakken.

Programma

19.20 uur - Zoom staat open om in te loggen.
19.30 uur - Welkomswoord
19.35 uur - Steffie en Paul hebben hun auto ingeruild voor een bakfiets, hoe hebben ze dat aangepakt?
19.45 uur - Interactie
20.00 uur - Het delen van auto’s in de praktijk, 2 verhalen
20.15 uur - Interactie
20.25 uur - Pauze
20.30 uur - Jan vertelt over het coöperatief gebruiken van auto’s en hoe de toekomst van de auto en daarmee het straatbeeld eruit kan gaan zien. Jan de Kock is initiatiefnemer van www.cooperatieauto.nl. Ze gaan bij CooperatieAuto voor een integrale aanpak van een gebied of een wijk. Het wordt daarmee een gebied waar stroom wordt opgewekt , opgeslagen en verbruikt. Tijdens dit impactgesprek vertelt Jan welke rol coöperatief autodelen daar in heeft.
20.55 uur - Interactie in break out rooms
21.20 uur - Algemene bevindingen vanuit groepen
21.25 uur - Afronding
21.30 uur - Afsluiten

Praktische informatie

wanneer - woensdag 26 januari 2022, van 19.30 tot 21.30 uur, online

waar - online via zoom, vanuit je eigen locatie

deelname - gratis, iedereen is van harte uitgenodigd 

aanmelden - graag vooraf aanmelden. Dat kan via de website van de Omwentelaars. Op woensdagochtend 26 januari ontvang je de link naar zoom.

Over De Omwentelaars

Het kernteam van de Omwentelaars bestaat uit Janneke ter Linden-Postulart, Floris Mokveld, Trees van der Schoot en Ilse Meelberghs. Verder kan echt iedereen een Omwentelaar zijn en worden dat ook steeds meer mensen. Niet treuren, niet mopperen, niet stilzitten: maar doen! Positief en met creativiteit aan de slag met duurzaamheid, daar gaat het om.  

180122/HvL 

Wellicht interessant