img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-1-2022 20:25

Initiatief 'Ontmoetingsplek pelgrims in kerktuin Hunsel' wint Kern met Pit provincietrofee Limburg

Hunsel - 22 januari 2022 - Vanmiddag heeft de werkgroep Jacobus de Meerdere uit Hunsel uit handen van gouverneur Emile Roemer van de provincie Limburg de provincietrofee van Kern met Pit ontvangen. Het project om de kerktuin in Hunsel in te richten als een ontmoetingsplek voor pelgrims is provinciewinnaar geworden. De 12 winnende buurtprojecten strijden nu tegen elkaar in de landelijke finale voor de Gouden Pit van € 3.000. De werkgroep uit Hunsel staat dus voor nóg een uitdaging!   

img

Kern met Pit-dag

Na een jaar hard werken om hun droom te realiseren, presenteerden zaterdag 22 januari honderden Kern met Pit buurtprojecten de resultaten. De hele dag werden dan zoombijeenkomsten georganiseerd, uitzendingen gestreamd en predicaten langsgebracht.

Alle aanwezige deelnemers hebben het predicaat 'Kern met Pit' en € 1.000 voor het project ontvangen. De jury en het Nederlandse publiek bepaalden wie in elke provincie naar huis mocht met de trofee én € 1.500 extra en voor Limburg is dat dus het project in Hunsel.  

Trofeewinnaars editie 2021

De twaalf winnende buurtprojecten strijden nu tegen elkaar in de landelijke finale voor een bijzondere prijs: de Gouden Pit t.w.v 3.000 euro!  

Hunsel - Informering en Uitstraling Jacobuskerk

Werkgroep Jacobus de Meerdere: "We willen de monumentale kerk van Hunsel meer op de kaart zetten voor pelgrims door de kerktuin als ontmoetingsplek in te richten. Dit willen we doen door de achterzijde van de kerk aan te passen met elementen uit de Pelgrimsroute zodat dit een geheel vormt met de tuin aan de voorzijde."

Foto Kern met Pit
220122/HvL

 

Wellicht interessant