img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-2-2022 14:35

Scouting Sint Joris Maasniel viert 75-jarig jubileum

Maasniel - 7 februari 2022 - Op het bijzondere plekje in Maasniel, door de tijd ingesloten tussen de Bombaris en de Soos, ligt al jarenlang de vaste stek van scouting Sint Joris Maasniel. In 2021 bestond scouting Sint Joris Maasniel 75 jaar, maar door corona kon deze mijlpaal niet worden gevierd. Dat gebeurt dit jaar alsnog en wel op zaterdag 23 april (Sint-Jorisdag) - in en om het scoutinggebouw. De organisatie is op zoek naar mensen die zich betrokken voelen en voelden bij de scouting in Maasniel.

img

Dat feest wil de organisatie graag vieren met iedereen die in de afgelopen 75 jaar een bijdrage heeft geleverd aan het succes en plezier. Dat zijn natuurlijk de huidige leden en vrijwilligers, maar ook leden, vrijwilligers, bestuurders en vrienden van onze scoutinggroep door de tijd.

De organisatie komt graag in contact met mensen die zich betrokken voelen en voelden bij de scouting en die het feest mee willen vieren. U wordt persoonlijk op de hoogte gehouden van het feestprogramma als u een mail stuurt naar scoutingsintjoris75@gmail.com. U kunt daar ook terecht met vragen. "Iedereen is welkom die dag, dus u bent van harte uitgenodigd deze gegevens door te geven aan andere geïnteresseerden, graag zelfs!"

Het feestprogramma

Middag voor de jeugd

Voor de jeugd is er de mogelijkheid om deel te nemen aan verrassende activiteiten en wervelende workshops op zaterdagmiddag 23 april. Natuurlijk is er ook muziek. Met een knipkaart van € 2,50 kun je terecht rondom het scoutinggebouw (Pastoor Ramakersstraat 3) voor wat lekkers  én voor gezellige spellen en avonturen. Je mag de hele middag komen binnenlopen, maar ben niet te laat, want er is van alles te doen!

Wil je na de spellenmiddag nog even blijven hangen? Wil je gemakkelijk en gezellig eten voor de feestavond? Wil je de scouting een steuntje in de rug geven en er zelf ook van genieten? In plaats van avondeten thuis kun je kiezen voor een heerlijke “hamburger scoutingstyle”. Voor € 2,50 stel jij je favoriete hamburger samen en kun je die opeten bij een knappend kampvuur in de gezellige scoutingsfeer. 

Feestavond

Herinneringen ophalen met oude vrienden, proeven aan de sfeer van scouting avonturen van nu, oude foto’s bekijken of Maasniel weer een bezoeken en elkaar treffen. U bent van harte welkom op de zaterdagavond om mee te vieren en te proosten op het verleden en de toekomst van de club. Ook verenigingen en dorpsgenoten die het leuk vinden aan te sluiten zijn van harte welkom. Stuur een mailtje naar scoutingsintjoris75@gmail.com om op de hoogte te blijven van het programma en het laatste nieuws. Heeft u oude foto’s of spullen van de groep? Of heeft u vragen? Laat het weten!

Over scouting Sint Joris Maasniel

Scouting Sint Joris Maasniel is een (land)scoutinggroep met circa 75 leden verdeeld over de speltakken: Bevers, Welpen, Scouts, Explorers, Rovers/Stam. Er wordt, samen met de vrijwilligers, iedere week een afwisselend en uitdagend programma voor kinderen en jongeren tussen de 5 en 24 jaar verzorgd.

Het is een gemengde scoutingvereniging (jongens en meisjes door elkaar) waar plezier, creativiteit en persoonlijke groei belangrijke dingen zijn. De (soms jonge) vrijwilligers stoppen hun passie in de dingen die ze leuk vinden.  

Naast een enthousiast kader van stafleden die zorgen voor het scoutingspel van onze leden (teams van de speltakken) zijn er ook andere vrijwilligers betrokken bij onze groep.

Verder is de groep verdeeld in de vereniging (het spel en de jeugd) en een stichting (beheer en beleid). Beide onderdelen kennen een eigen bestuur en eigen verantwoordelijkheden en ons gezamenlijke doel: een wereld vol avontuur.

Foto Scouting Sint Joris Maasniel
070222/HvL

 

Wellicht interessant