img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-7-2024 10:30

Wandelen in het spoor van de turfsteker in De Groote Peel

Ospel - 10 juli 2024 - Op zondag 21 juli organiseert Staatsbosbeheer een Turfstekerstocht in De Groote Peel. Samen met een Peelgids wandel je over Peelbanen naar het hart van dit hoogveengebied. Daar ligt de grote waterplas ’t Elfde. Maar wat betekent die naam? Tijdens deze excursie krijg je antwoord vragen over de Peel en zijn verleden. De wandeling heeft een lengte van 6-7 km en duurt 2 uur.  

img

In het landschap van De Groote Peel zijn de sporen van de turfstekerperiode nog goed zichtbaar. Je loopt over knuppelbruggen en Peelbanen naar het hart van De Groote Peel. Daar ligt de grote waterplas ’t Elfde. Maar wat betekent die naam? Tijdens deze excursie krijg je een antwoord op deze en andere vragen over de Peel en zijn verleden. Na afloop is het Limburgs genieten met koffie en vlaai.

Praktische informatie

wanneer - zondag 21 juli 2024, van 13.00 tot 15.00 uur

waar -  buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel

deelname - € 12,50 per persoon (inclusief koffie/vlaai na afloop in het buitencentrum)

aanmelden - aanmelden is verplicht en kan via deze webpagina van Staatsbosbeheer

extra informatie

- draag stevige, liefst waterdichte schoenen 

- de wandeling loopt gedeeltelijk over de knuppelbrug en onverharde paden en is daarmee niet toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking

- Honden toegestaan, mits aangelijnd

(Na)genieten in het buitencentrum

Voor of na afloop van een activiteit kan je heerlijk struinen door de winkel van het buitencentrum. Hier zijn mooie souvenirs, interessante natuurboeken, leuke natuurontdekspullen en smakelijke streekproducten te koop. Bij de horeca ‘Buitengewoon Lekker’ en in de Peelboerderij (op zondag) kan je genieten van een hapje en drankje. Klik hier voor de openingstijden.  

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto Marijke Vaes-Schroën|Staatsbosbeheer
100724/HvL

Wellicht interessant