img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-1-2023 15:30

Verkiezingskrant 2023 in gewone taal

26 januari 2023 - Op woensdag 15 maart zijn er Provinciale Statenverkiezingen en Waterschapsverkiezingen. Alle Nederlanders van 18 jaar en ouder mogen stemmen. Stemmen is extra lastig als je niet zo goed kunt lezen en daarom is er ook ditmaal weer de Verkiezingskrant in gewone taal. Dit betekent dat de informatieve krant begrijpelijk is voor veel mensen. Op deze webpagina van lezenenschrijven.nl is de Verkiezingskrant in gewone taal gratis te downloaden.    

img

Heldere informatie in eenvoudige taal  

Alle Nederlanders van 18 jaar of ouder mogen stemmen. Maar wat betekent dat voor de 2,5 miljoen mensen in Nederland die moeite hebben met lezen, schrijven of rekenen? Stemmen is extra lastig als je niet zo goed kunt lezen. Dan is het bijvoorbeeld moeilijk om op internet op te zoeken waar politieke partijen nu precies voor staan. Of om een stembiljet te begrijpen. Daarom is de Verkiezingskrant in gewone taal gemaakt. De krant heeft het Keurmerk Gewone Taal dat is toegekend door Stichting Makkelijk Lezen. Dit betekent dat de informatieve krant begrijpelijk is voor veel mensen.   

Verkiezingen in 2023

Op woensdag 15 maart 2023 zijn er Provinciale Statenverkiezingen en waterschapsverkiezingen. Speciaal voor mensen waarvoor lezen en schrijven moeilijk is er weer een Verkiezingskrant in gewone taal gemaakt. In deze krant staat in begrijpelijke taal uitgelegd waar de verkiezingen over gaan, hoe stemmen werkt en wat de provincie en waterschappen doen. 

Exemplaren van de verkiezingskrant kun je hier op de website van ProDemos bestellen.

260123/HvL

 

Wellicht interessant