img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-2-2022 16:06

KERNgezond met topsporter Melle van Katwijk in Neer

Neer - 11 februari 2022 - Op woensdagmiddag 9 februari gingen de groepen 5/6 van basisschool De Kwir aan de slag met gezond gedrag. Tophandballer Melle van Katwijk van Herpertz Bevo Hc gaf de gastles 'De Held'. Je bent pas een held als je niet pest en discrimineert. Hierover gingen de kinderen met elkaar in discussie en ook positief gedrag kwam uitgebreid aan bod. Elkaar vaker helpen en complimentjes geven aan elkaar. 

img

Nadat Melle zich had voorgesteld, mochten de kinderen eerst alles vragen wat ze wilde van deze topsporter. Hoe vaak traint hij? Wat eet hij zoal om fit te blijven en heeft hij huisdieren? Daarna was het tijd om aan de slag te gaan met ‘gezond gedrag’, een van de drie pijlers van KERNgezond.

De gastles had de naam ‘De Held’, want je bent pas een held als je niet pest en discrimineert. Aan de hand van een zelf gemaakt woordweb gingen de kinderen de discussie hierover aan. Ook vertelde Melle een verhaal over een dag uit zijn leven waarin allemaal vervelende opmerkingen verwerkt zaten. Bij elke vervelende opmerkingen kreukten de kinderen het blaadje één keer.

Nadat het blaadje behoorlijk verkreukt was, vertelde Melle hetzelfde verhaal. Maar dan met alleen maar positieve opmerkingen. Bij elke positieve opmerking mochten de kinderen het blaadje één keer glad strijken. Aan het einde was het blaadje weer plat, maar waren de kreuken nog steeds zichtbaar. Dit gebruikte Melle als metafoor om aan te geven dat vervelende opmerkingen en pesten altijd sporen achter laten, hoe vaak er ook sorry gezegd wordt.

De kinderen besloten samen om elkaar meer te helpen, vaker complimentjes te geven en minder te pesten. Een erg leerzame en leuke les die afgesloten werd met een groepsfoto.

Foto KERNgezond
110222/HvL

Wellicht interessant