img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-10-2022 20:55

Inschrijving Samen voor Hoop 2023 van start

Roermond - UPDATE 8 maart 2023 - Het evenement Samen voor Hoop Roermond, dat op 10 en 11 juni zou plaatsvinden, wordt definitief afgelast. Het evenement, dat dit jaar haar eerste lustrum zou vieren, werd eerder vanwege de pandemie twee keer uitgesteld. “Dit keer stonden alle lichten op groen om Samen voor Hoop weer te laten plaatsvinden, maar helaas is het niet gelukt om voldoende deelnemers te werven”, aldus voorzitter Bart Lickfeld.

img

Roermond - 26 oktober 2022 - In het weekend van 10 en 11 juni 2023 zetten deelnemers en ‘Survivors’ hun beste beentje voor tijdens de vijfde editie van Samen voor Hoop Roermond. Samen voor Hoop is de opvolger van de SamenLoop voor Hoop, die sinds 2008 al vier keer georganiseerd werd. Na eerder uitstel door de coronabeperkingen staat niets een succesvolle en herkenbare lustrum-editie van Samen voor Hoop in de weg. Aanmelden is mogelijk vanaf nu.

Inschrijven

Deelname is mogelijk op allerlei manieren: zo kun je met een team deelnemen aan de wandelestafette, kunnen kinderen deelnemen aan de KinderLoop en kunnen (voormalig) kankerpatiënten zich aanmelden als eregast van het evenement. Ook vrijwilligers die tijdens het evenement willen uithelpen en sponsoren en entertainers die een bijdrage willen leveren zijn van harte welkom. Aanmelden is mogelijk via samenvoorhoop.nl.

Voorzitter Bart Lickfeld is verheugd dat het evenement na eerder uitstel vanwege de coronapandemie nu weer doorgang kan vinden. “De teams die zich eerder al zo enthousiast hebben gemeld, hebben nu weer een concreet vooruitzicht om naartoe te werken. We hebben ontzettend veel zin in onze lustrum-loop!”

Over Samen voor Hoop

Samen voor Hoop is een 24 uur durende wandelestafette, waarbij deelnemers van alle leeftijden zich samen sterk maken om geld in te zamelen voor het Toon Hermans Huis Roermond, Kankeronderzoekfonds Limburg en lokale projecten die in het teken staan van kanker. Ook staan zij samen stil bij de ziekte kanker. De deelnemers lopen in teamverband één etmaal rondes op de atletiekbaan van Sportpark de Wijher in Roermond. Samen voor Hoop symboliseert op deze manier de onophoudelijke strijd tegen kanker. Gedurende en voorafgaand aan het evenement organiseren de teams allerlei activiteiten om geld in te zamelen voor het goede doel. Daarnaast zijn er bijzondere activiteiten als eerbetoon aan kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden.

Kinderloop

Ook is er een KinderLoop, speciaal voor de jongere doelgroepen die helaas ook worden geconfronteerd met (de gevolgen) van kanker. Tijdens Samen voor Hoop is er echter bijzondere aandacht voor de zogeheten ‘Survivors’: mensen die momenteel vechten tegen kanker of inmiddels genezen zijn verklaard. Zij zijn de eregasten van het evenement.

Meer informatie is te vinden op de vernieuwde website Samen voor Hoop.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

261022/HvL

Wellicht interessant